Bioscoop Haarlem: welke films, locaties en parkeren

Algemeen
Waar zijn de bioscopen in Haarlem?
Waar zijn de bioscopen in Haarlem? (Foto: )

HAARLEM – Zin om iets leuks te doen met vrienden of familie? Of heb je echt even een paar uurtjes nodig om te ontspannen? Dan is het altijd een aanrader om naar de bioscoop te gaan. Want waar komt de film beter tot zijn recht dan op dat grote, magische witte doek? In dit artikel vind je alles over de bioscopen in Haarlem, welke films er draaien en waar je kunt parkeren.

Bioscoop Haarlem Pathé 

In iedere grote stad vind wel een Pathé bioscoop. In Haarlem is deze gevestigd in het Raakskwartier, de exacte locatie is Zijlvest 41-43, 2011 VB, Haarlem. Deze vestiging heeft met 8 zalen meer dan genoeg ruimte voor de leukste films en is 7 dagen per week geopend.

Films Pathé Haarlem: agenda

Op het moment van schrijven draaien er in deze bioscoop dagelijks leuke films zoals Avatar, De Tatta’s, Operation Fortune, Babylon, De Gelaarsde Kat en Faithfully Yours. Natuurlijk zijn dit niet de enige films die draaien. Bekijk het actuele schema via deze link.

Parkeren Pathé Haarlem

Parkeren kan gemakkelijk bij de Pathé in Haarlem. Je kunt met de auto tegen een tarief van €3,29 euro per uur terecht in parkeergarage Raaks. De dichtstbijzijnde mindervalide parkeerplaatsen vind je op de Oranjekade. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun je het beste uitstappen bij de bushalte Raaksbrug of Nassaulaan.

FilmKoepel Haarlem

De FilmKoepel is gevestigd in een voormalige koepelgevangenis en is gebouwd in een uitgegraven kelder van de gevangenis. Het adres van deze bioscoop is de Harmenjansweg 4, 2031 WK, Haarlem. Er zijn 6 zalen aanwezig en het theater is 7 dagen per week geopend.

Films FilmKoepel Haarlem: agenda

De FilmKoepel vertoont vooral arthouse titels, Hollywood films en alles wat daar tussen zit. Voorbeelden van films zijn: De Acht Bergen, The Menu, Buitenvrees, Return to Dust en Eternal Spring. Voor de actuele agenda volg je deze link.

Koepel bioscoop Haarlem parkeren

Het gebouw ligt op loopafstand van Haarlem Centraal en het stadscentrum. Met de trein is het dus gemakkelijk te bereiken. Parkeren kan ook vanaf een tarief van €2,90 euro per uur. Dit kan via parkeergarages De Koepel of Jansstraat van Parkbee.


Kinepolis Haarlem

Gevestigd in het centrum van Schalkwijk vind je Kinepolis Haarlem. Met 6 zalen is er genoeg plaats voor de beste films van het moment. Het adres van de bioscoop is Californiëplein 1, 2037 AL, Haarlem. Kinepolis is dagelijks geopend.

Films Kinepolis Haarlem: agenda

In Kinepolis kun je de populairste films van het moment bekijken, zoals Avatar, Babylon, Terrifier 2, Poker Face en Black Panther. Voor het actuele filmschema volg je deze link.

Parkeren Kinepolis Haarlem

Kinepolis Haarlem is gemakkelijk bereikbaar. Er bevinden zich rondom de bioscoop verschillende parkeerterreinen waar je (betaald) kunt parkeren. De betaalde plaatsen zijn beschikbaar voor €1,20 euro per uur.


Schuur Haarlem

De Schuur stond voorheen bekend als de Toneelschuur. Tegenwoordig is het omgetoverd tot theater en filmtheater in het centrum van Haarlem. De Schuur heeft een dagelijks programma met niet alleen films, maar ook theater, dans en woordkunst. Het theater bevindt zich op de Lange Begijnestraat 9, 2011 HH, Haarlem.

Films Schuur Haarlem: agenda

In de Schuur vind je een uniek aanbod aan films, waaronder De Acht Bergen, Living, Broker, Trois Couleurs Blanc en The Banshees of Inisherin. Het actuele filmaanbod kun je bekijken via deze link.

Parkeren Schuur Haarlem

Parkeren kan tegen betaling in De Appelaar, De Kamp, Stati­ons­plein of de Raaks. Natuurlijk is de Schuur ook goed te bereiken met het OV. Het theater bevindt zich vlak bij station Haarlem Centraal.

Openlucht bioscoop Haarlem: Veerkwartier

Een romantische film of comedy bekijken, terwijl je de zon onder ziet gaan en de sterren aan de hemel begint te zien. Dat kan bij de openlucht bioscoop Veerkwartier in Haarlem. Een groot wit doek met op de achtergrond de Veerplas. Het Veerkwartier bevindt zich op de A Hofmanweg 62, 2031 BL, Haarlem.

Films openlucht bioscoop Haarlem: agenda

Er zijn ten tijde van schrijven zijn er voor de zomer nog geen films bekend die draaien bij de openlucht bioscoop. Het actuele filmaanbod kun je bekijken via deze link.

Parkeren openlucht bioscoop Haarlem

Het Veerkwartier is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn 150 gratis parkeerplaatsen beschikbaar op 1 minuut loopafstand van de openlucht bioscoop. Gebruik je het OV? Dan stap je uit bij station Haarlem Spaarnwoude en ben je met 10 minuten lopen ook op de bestemming.

Cinema Palace Haarlem

Cinema Palace was een bioscoop in Haarlem. De deuren openden op 5 januari 1915, wat de bioscoop een van de oudste van Nederland maakte. Helaas is de bioscoop in 2011 definitief gesloten. Cinema Palace had een grote zaal met liefst 550 zitplaatsen. Vandaag de dag zit er een winkelruimte in het pand. De bioscoopzaal is nog steeds intact.