56 boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles Rijksstraatweg

Auto
56 boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles Rijksstraatweg.
56 boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles Rijksstraatweg. (Foto: Pixabay/Tookapic)

HAARLEM - Wekelijks controleert de politie in Noord-Holland op plaatsen in de regio waar veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden - of gevaarlijke situaties ontstaan. Dit in het kader van het project Hotspot. Afgelopen week waren deze controles op de Rijksstraatweg in Haarlem.

De Rijksstraatweg is een belangrijke en drukke verbindingsweg tussen het centrum van Haarlem en Haarlem-Noord. Door het verschillende verkeer (en soms beperkt zicht door geparkeerde auto’s en bomen) zijn hier al vaker ongevallen met letsel geweest.

Controles Rijksstraatweg

Bij de controles zijn afgelopen week 47 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was van een bestuurder die (na correctie) 68 kilometer per uur reed in plaats van de toegestane 50 kilometer per uur. Er werden 4 bestuurders beboet voor het vasthouden van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Ook waren er 4 overtredingen van rijden zonder geldig rijbewijs. Tijdens de controle werd één brommerrijder bekeurd voor het rijden op het fietspad. 

Over Hotspot

Tijdens het project worden gedurende 10 dagen op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, het niet handsfree bellen met of het vasthouden van een mobiele telefoon, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag.