‘Witte Vlag’ kunstproject in Spaarndam

Cultuur
In een spontane performance stak kunstenares Karin van der Molen vorig jaar een witte vlag op
In een spontane performance stak kunstenares Karin van der Molen vorig jaar een witte vlag op (Foto: Kunstcentrum De Kolk)

SPAARNDAM - Het kunstcentrum De Kolk opent deze maand vanaf 6 januari tot 4 februari graag haar deur voor ‘Het Witte Vlag Kunstproject’. Ruim 20 kunstenaars maakten werk voor dit bijzondere project. Een witte vlag als teken van openheid en nieuwsgierigheid naar de ander en verlangen naar verbinding. 

De witte vlag als het symbool van het ‘niet weten’. Empathie in plaats van het eigen gelijk. In een spontane performance stak kunstenares Karin van der Molen vorig jaar een witte vlag op. Het werd het begin van The White Flag Art Project. Een project dat uitmondde in twee grote internationale exposities. In Spaarndam wordt de witte vlag gehesen als thema voor een groepsexpositie.

Salon

Zaterdag 27 januari om 16.00 uur houden we salon in de nabij gelegen oude kerk. De schrijfster Joke Hermsen zal dan haar licht laten schijnen over dit onderwerp en afwisselend kunnen we genieten van de Oekraïense zangeres Maryana Golovcheko en de koersisch- Turkse Ud speler Mehmed Polat.

Het kunstcentrum is elk weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak 0611214758