5x de beste plekken om te ontbijten in Haarlem!

Nieuws
Waar ga jij vandaag ontbijten?
Waar ga jij vandaag ontbijten? (Foto: Pexels)

HAARLEM - Haarlem, de charmante Nederlandse stad met zijn rijke geschiedenis, biedt niet alleen prachtige architectuur en schilderachtige grachten, maar ook een bruisende culinaire scene. Voor liefhebbers van een heerlijk ontbijt zijn er tal van gezellige plekjes in de stad waar je kunt ontbijten in Haarlem. Of je nu op zoek bent naar een klassiek Nederlands ontbijt, een trendy brunch of een gezond en voedzaam gerecht, Haarlem heeft voor elk wat wils.

De leukste plekken om te ontbijten in Haarlem

Hier zijn enkele van de beste plekken waar je kunt ontbijten in Haarlem, die je niet mag missen:

  • Native Haarlem
  • MICA Coffeebar, Haarlem
  • By Lima, Haarlem
  • Restaurant Frenchie, Haarlem
  • Mogador, Haarlem

1. Native Haarlem

Dit trendy café-restaurant staat bekend om zijn biologische en seizoensgebonden gerechten. Geniet van het ontbijten in Haarlem, met heerlijke opties zoals zelfgemaakte granola, pannenkoeken met vers fruit, en smakelijke avocado-toast. Vergeet niet een van hun speciale koffiecreaties te proberen!

Adres: Breestraat 23, Haarlem.

2. MICA Coffeebar, Haarlem

Deze gezellige koffiebar is de perfecte plek om de dag te beginnen met een heerlijke kop koffie en een vers ontbijt. Het menu biedt een verscheidenheid aan opties, waaronder verrukkelijke croissants, sandwiches en yoghurtbowls. De stijlvolle inrichting en ontspannen sfeer maken MICA Coffeebar een favoriete plek onder de lokale bevolking.

Adres: Kleine Houtstraat 103, Haarlem.

3. By Lima, Haarlem

Als je op zoek bent naar een gezond en voedzaam ontbijt in Haarlem, dan is By Lima de place to be. Dit veganistische restaurant serveert heerlijke gerechten zonder dierlijke producten. Probeer hun kleurrijke açai-bowls, veganistische pancakes of avocado-bagels. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor het milieu!

Adres: Zijlstraat 65, Haarlem.

4. Restaurant Frenchie, Haarlem

Restaurant Frenchie, gelegen in het hart van de de stad, is een absolute aanrader voor liefhebbers van een uitgebreid en smaakvol ontbijt in Haarlem. Dit gezellige en stijlvolle restaurant staat bekend om zijn verrassende culinaire creaties en gastvrije sfeer. Het ontbijtmenu van Frenchie biedt een scala aan heerlijke opties, van decadente French toast en fluffy pancakes tot hartige omeletten en verse croissants. De gerechten worden met zorg bereid en de ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit. Naast het smakelijke eten serveert Frenchie ook heerlijke koffie en verfrissende verse sappen om je ontbijt compleet te maken.

Adres: Gedempte Oude Gracht 46, Haarlem.

5. Mogador, Haarlem

Mogador is een sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende Marokkaanse gerechten. Hier kun je genieten van een uniek ontbijt in Haarlem, met Midden-Oosterse invloeden. Probeer hun traditionele Marokkaanse muntthee, verse jus d’orange en heerlijke couscous met gedroogde vruchten en noten. Een echte culinaire ervaring!

Adres: Gasthuisstraat 48, Haarlem.

Dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke ontbijtplekjes die Haarlem te bieden heeft.