Hennep gevonden bij controle garageboxen Meerwijk

Nieuws
De gemeente heeft op 6 december samen met de politie een controle gehouden bij 40 garageboxen in Meerwijk
De gemeente heeft op 6 december samen met de politie een controle gehouden bij 40 garageboxen in Meerwijk (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - De gemeente heeft op 6 december samen met de politie een controle gehouden bij 40 garageboxen in Meerwijk. De controle was gericht op de opslag van illegaal vuurwerk en drugs, hennepteelt en illegale bewoning. Bij de controle werd hennep gevonden. 

De controle werd gehouden bij garageboxen aan de Forelstraat, Jungstraat, William Sternstraat en Bernadottelaan. Het was een preventieve actie waarbij willekeurige garageboxen werden gecontroleerd. Eigenaren van de garageboxen, maar ook omwonenden reageerden over het algemeen positief op de controle.

Hennep en sigaretten

In een garagebox werden enkele zakken hennep aangetroffen. In een andere garagebox werden sigaretten gevonden, waarvan de politie vermoedt dat het om illegaal ingevoerde sigaretten gaat. De hennep en sigaretten zijn in beslag genomen. De eigenaren van deze garageboxen moeten op het politiebureau een verklaring afleggen. 

Misdaad melden

De gemeente werkt samen met de politie en andere partijen om te zorgen dat iedereen veilig kan wonen en werken in Haarlem. Criminelen gebruiken regelmatig winkels, cafés, woningen of garageboxen voor drugshandel, wietplantages of andere illegale zaken. 

De controles in Meerwijk zijn onderdeel van een bredere aanpak van ondermijning in Haarlem. De meldingen van inwoners en ondernemers zijn daarbij onmisbaar. Mensen die verdachte zaken zien kunnen dit bij de politie melden(0900 8844), ook anoniem (0800 7000).