Zomer in de Zaanen viert 15-jarig jubileum

Nieuws
Zomer in de Zaanen vormt een afspiegeling van de buurt.
Zomer in de Zaanen vormt een afspiegeling van de buurt. (Foto: archief Rodi Media)

HAARLEM - ‘Leer je buren kennen’. Dat is het thema van het wijkfestival Zomer in de Zaanen. Het buurtfestival vindt zaterdag 29 juni plaats in Haarlem-Noord. Met betrekking tot de organisatie zijn nog wel wat vrijwilligers nodig.

Thema: ‘Leer je buren kennen’

Het Zaanenpark is 29 juni voor een dag het kloppende hart van de buurt met muziek en cultuur, lekker eten en drinken en gezelligheid voor kinderen en volwassen van alle leeftijden.

Het thema is ‘Je buren leren kennen’. Zoveel mensen, zoveel verhalen. Wijkfestival Zomer in de Zaanen is een festival vóór, mét en vooral ván de buurt. De plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Elkaar verhalen vertellen. Iedereen uit de buurt kan meedoen.

Op het programma staat live muziek van bands en artiesten, die binding hebben met de buurt. Op de veldjes in het park, op kleine podia en in kleine theatertenten zijn tal van kinderactiviteiten, programma’s met sport en cultuur.

Buurtbewoner en mede-aanjager Chantal Polman: “Dankzij een enthousiaste en betrokken groep vrijwilligers slagen we erin elk jaar een mooi programma samen te stellen voor verbinding in de buurt, al zijn extra handjes meer dan welkom de aankomende maanden. In de afgelopen vijftien jaar hebben ondernemers, organisaties en buurtbewoners bijgedragen aan dit muzikale, culturele, sportieve, culinaire en bovenal gezellige wijkfestival. Maar opnieuw is de ondersteuning van sponsors hard nodig.”

Populaire plek

Zomer in de Zaanen vormt een afspiegeling van de buurt. Het is een levendige en diverse wijk met een mix van woningen, parken en lokale voorzieningen. Het Zaanenpark is een populaire plek voor bewoners om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Polman: “Ook liefhebbers van muziek, vriendengroepen en families bezoeken ons festival. Zij genieten van de concerten, doen mee aan de activiteiten, genieten van lekker eten en drinken en laten zich verrassen door het progra programma’s die op hun pad komen. Ze gaan zitten aan een picknicktafel of spreiden hun kleedje uit op het grasveld.” Volg het wijkfestival Zomer in de Zaanen op www.dezaanen.nl, Instagram @ZomerindeZaanen en Facebook @ZomerindeZaanen.