Koningsspelen Haarlem 2022: heerlijk dansen in een oranjezonnetje

Sport
Eindelijk weer: de Koningsspelen!
Eindelijk weer: de Koningsspelen! (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Vrijdag 22 april was het eindelijk weer zover: de Koningsspelen waren terug. Ruim 700 kinderen uit Haarlem-Oost en Schalkwijk deden eraan mee. Ze mochten op het Nol Houtkamp Sportpark meedoen aan diverse clinics.

Willem Brand

SportSupport had er in samenwerking met sportverenigingen en sportscholen en studenten Sportkunde van Inholland een happening van gemaakt. Lisanne de Ruijter van SportSupport: “Het was een logistiek uitdaging om een afwisselend programma samen te stellen. Er waren in totaal 28 clinics. Elke leerling maakte in een groep in vier rondes kennis met vier sporten.”

Afwisseling

De clinics werden gegeven door vrijwilligers van diverse verenigingen zoals hockey met Saxenburg, badminton met Duinwijck en tennis met Overhout. Verder was er judo van Level Up, kickboksen van Daan Sport en basketball van Triple Threat. Genoeg om je sportief te vermaken. Na de openingsdans verspreidden de leerlingen van de groep 6 tot en met 8 zich over de velden rondom SV Olympia.


Geen ondergeschoven kindje

“Lekker jongens”, moedigt juf Heleen van der Knaap haar leerlingen van groep 6 van basisschool De Globe aan. Ze doen op het hoofdveld mee met de danceworkshop van Dayna van Gemert van Dayna Dance. Bewegen is op De Globe geen ondergeschoven kindje. Dit jaar geeft Triple Threat twee dagen per week in de grote pauze buitenspeelles. Populair is het spel Kingen. Voordeel is ook dat het docententeam zo echt pauze heeft. 

Scoren met Donnie

Een groep van tien kinderen leert een dans op het nummer Scoren van Donnie. Toepasselijk! Dat gaat met kreten als: Bounce, V-pas, elleboog, vierkantje, 1-2-3-klap. De kids doen fanatiek mee. Na afloop vertelt Wiam (10) dat ze het leuk vond, maar toch niet met dansen door wil. Ahmed (9) zei op judo te zitten en veel op straat te voetballen. Abdu (10), die tussen de passen door stoer een handstand deed, zat op taekwondo en vertelt trots al zijn zwemdiploma’s te hebben.

Juf Heleen: “Ik word er blij van als ik ze zo bezig zie. Dit is mijn eerste jaar op De Globe, maar ik wil nog lang door.” De kinderen krioelen om haar heen. Dat heeft een reden. Vandaag horen ze waar ze in juni met schoolreisje naartoe gaan. Weer iets om naar uit te kijken!

Heerlijk dansen in een oranjezonnetje.
Afbeelding