Koningsdag Haarlem 2022: wegafsluitingen, vrijmarkten & dit is er ook te doen

Uitgaan
Koningsdag komt eraan, alle praktische informatie op een rij!
Koningsdag komt eraan, alle praktische informatie op een rij! (Foto: Archief Rodi)

HAARLEM - Op 27 april viert Haarlem Koningsdag. Hoe zit het met wegafsluitingen? Wat is er te doen op Koningsdag Haarlem? En waar moet je nog meer rekening mee houden?

Gesloten op Koningsdag Haarlem

Op Koningsdag is de Publiekshal gesloten en nummer 14023 niet bereikbaar. Bij de meldkamer van Handhaving (voor overlast of bijvoorbeeld vragen over parkeerboetes) kun je wél terecht op deze dag, en wel van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Net als de Publiekshal van de gemeente is ook het Milieuplein dicht op 27 april. Wel worden ondergrondse containers geleegd, maar dan niet woensdag 27 april, maar op zaterdag 30 april (zie ook afvalwijzer.spaarnelanden.nl).


Wegafsluitingen Koningsdag 2022

Goed om te weten is dat tijdens alle festiviteiten diverse wegen (deels) zijn afgesloten. Denk aan de Raamvest, maar ook wegen rondom de Vijfhoek en de Smedestraat. Kijk voor alle straat- en wegafsluitingen (en de tijden) op www.haarlem.nl/koningsdag-vrijmarktwegafsluitingen.

Tekst gaat door onder de foto

koningsdag haarlem
Koningsdag - Foto Ad Schaap

Vrijmarkten Haarlem Koningsdag

Van Haarlem-Noord tot de binnenstad en Schalkwijk: overal in Haarlem vind je wel gezellige vrijmarkten komende woensdag! De locaties van alle vrijmarkten in de stad vind je op www.haarlem.nl/koningsdag. We lichten er vast een paar uit:

- Marsmanplein (NOORD)

- Zaanenlaan (NOORD)

- Kleverlaan sportterrein (NOORD)

- Californieplein (SCHALKWIJK)

- Oranjeplein (WEST)

- de binnenstad meerdere plekken (CENTRUM)

Koningsdag Haarlem: dit is er ook te doen

Eerder schreven we bij Rodi Haarlem al dit artikel met overzicht van wat er op Koningsdag Haarlem 2022 te doen is. Kijk voor het hele programma op Koningsdaghaarlem.nl en Haarlemmarketing.nl/Koningsdag.