Naar de speeltuin in Haarlem? Hier moet je zijn!

Toerisme
Ook de Kweektuin in Haarlem-Noord is een (coronaproof) topplek voor kinderen.
Ook de Kweektuin in Haarlem-Noord is een (coronaproof) topplek voor kinderen. (Foto: HaarlemforKids)

HAARLEM – De schoolvakantie staat weer voor de deur. De een gaat op reis, maar je kunt ook lekker thuis blijven. Je bent van alle gemakken voorzien en je kinderen zijn in hun veilige vertrouwde buurt. Reden genoeg om een dagje lekker met de kids naar een speeltuin te gaan. Wist je dat er meer dan 100 speeltuinen in Haarlem zijn? Wij lichten er een aantal voor je uit. 

Een speeltuin in Haarlem voor elke vakantie!

Of het nu de zomervakantie of kerstvakantie is: kinderen zijn dol op spelen. Een bezoekje aan een speeltuin in Haarlem is altijd een groot feest. Ook voor ouders die even op adem kunnen komen, terwijl de kids volop vermaak hebben. In Haarlem vind je ontzettend veel speeltuinen, waar je altijd terechtkunt. Want of je nu lekker buiten wilt spelen in de zon of even aan de kou ontsnapt in een indoor speeltuin: bij de speeltuinen in Haarlem is het elke dag feest!

1. Speeltuin De Papegaai (Haarlem Centrum)

In hartje Haarlem ligt dit leuke speeltuintje. “Perfect voor een tussenstop als je een middag lekker door de stad wilt slenteren”, zo laat een van de moeders van HaarlemforKids weten over deze speeltuin in Haarlem Centrum.

2. Speeltuin De Papegaai (Haarlem)

Deze grote speeltuin in Haarlem is erg populair volgens de moeders van HaarlemforKids. “We zijn gek op deze plek, waar niet alleen Haarlemmers komen, maar die ook geliefd is bij mensen uit de omgeving.”

3. Speeltuin De Glasblazers (Haarlem Centrum)

“Wij zijn gek op het uitzicht hier. En onze kinderen kunnen er hun lol op.” Lekker klimmen en klauteren in het centrum. Deze speeltuin in Haarlem staat garant voor urenlang speelplezier!

4. Speeltuin Burcht ter Cleeff (Haarlem Noord)

Natuurlijk vergeten we ook de speeltuin in Haarlem Noord niet! Hier vind je tussen de Bomenbuurt en het Kleverpark deze topspeelplek voor kinderen. “Helemaal als het superwarm is buiten en het water aan staat, is dit de hemel op aarde voor kinderen.”

5. De Kweektuin (Haarlem Noord)

In Haarlem kun je als kind (en ouder) ook je lol op bij de Kweektuin (zie foto), met onder andere twee speeltuinen (waaronder Natuurspeeltuin Haarlem Paddepoel) en een kabouterpad. De leukste speeltuin in Haarlem-Noord, blijkt uit de reacties. “De Kweektuin staat ook in deze coronatijd garant voor een heerlijke ochtend of namiddag!”

6. Speelzandt (Langevelderslag)

Deze speeltuin is te vinden bij het strand van Langevelderslag in Noordwijk. “Hier kun je ook lekker (take-away) eten en drinken scoren. Een heerlijke speeltuin volgens velen!”

7. Natuurspeeltuin Moby Dick (Beverwijk)

Moby Dick in Beverwijk is een geweldige oase boordevol plezier voor peuters en kinderen tot ongeveer 12 jaar. Vergeet niet 1 euro per kind mee te nemen voor deelname, maar die kleine bijdrage is een bezoekje aan deze natuurspeeltuin vlakbij Haarlem dubbel en dwars waard!

8. Speeltuin Zeewijk Natuurlijk (IJmuiden)

Misschien niet de bekendste speeltuin, maar absoluut één voor op het lijstje, aldus de Haarlemse moeders. “Deze natuurspeeltuin vlakbij Haarlem is het fietstochtje zeker waard!”

Binnenspeeltuin in Haarlem: groot aanbod!

Zeker als de zomer voorbij is en buitenspelen allang niet meer zo leuk is – zowel voor kinderen zelf als de grote stapel met vuile was – is een binnenspeeltuin in Haarlem het ideale alternatief. In en om de stad vind je altijd een grote speeltuin waar genoeg te beleven valt. Denk aan Monkey Town Haarlem, Ballorig Beverwijk en Het Speelkasteel in Hoofddorp. Een indoor speeltuin is altijd een goed idee. Want van al dat binnen zitten tijdens de herfst- en kerstvakantie, daar wordt niemand gelukkig van. Dus hup, trek erop uit en beleef een ochtend of middag vol speelplezier in een speeltuin in Haarlem!

Meer tips voor speeltuinen in Haarlem? 

Volg voor meer tips voor leuke speeltuinen in Haarlem en andere activiteiten voor kinderen in de buurt @HaarlemforKids op Instagram. Dit account vertelt je alles over de leukste vakantieactiviteiten en speelplezier voor kinderen in en om Haarlem!