Activiteiten in debat- en cultuurpodium De Pletterij in Haarlem

Uit
Full Sun.
Full Sun. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - In  debat- en cultuurpodium De Pletterij kunnen elke tweede zondag van de maand maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen op het verhalenpodium. Ditmaal op zondag 12 maart. 

Het verhaal mag niet langer dan tien minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant. Thema dit keer: Schoften, tuig en ander ongemak.. Aanvang 16.00 uur. Toegang 7,50. Wie wil vertellen kan contact opnemen met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl.

Full Sun

Full Sun van Ziv Taubenfeld is een ensemble met toonaangevende musici uit de Amsterdamse jazz- en geïmproviseerde muziekscene. De groepsleden zijn onder andere verbonden aan het ICP-orkest en The EX. Tijdens de komende tour gaat een nieuw repertoire in première, geïnspireerd op de stomme film van Fritz Lang, Der Müde Tod. Met psychedelische landschappen, intrigerende melodieën en mantra-grooves. Maandag 13 maart. Aanvang 20.00 uur. Kaarten 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar en livestream 8 euro. 

Denkende vrouwen

De Haarlemse filosofe Jacqueline Duurland houdt dinsdag 14 maart een lezing over vrouwelijke filosofen. Hoe hebben vrouwelijke denkers onze cultuur beïnvloed en wat hebben zij ons vandaag de dag te vertellen? Na de lezing is er alle ruimte voor een nagesprek. Aanvang 20.00 uur, tickets via de Pletterij of het Stadsklooster Haarlem, toegang 7,50, HaarlemPas gratis. 

Springtij

Vrijdag 17 maart staat een avond vol uitersten met verschillende muziekstijlen en artiesten op het programma. Met om 20.00 uur viool en soundscapes met Honingbeer, om 20.30 uur impro sound-poetry van Marianna Maruyama & Hessel Veldman, om 21.00 uur de klankwereld met saxofoon van Holophrase (Ruth Clemens), om 21.30 uur expressieve klanken van Caline with C (Kamile Rimkute) en om 22.15 uur het IJmuidense Gorgonzola Legs met experimentele muziek Aanvang 20.00 uur. Toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro. 

Jazzx

Gitarist en componist Piotr Lipowicz  streeft naar eenvoud en fijnzinnige melodieën met soundscapes. Zondag 19 maart staat hij in de Pletterij met Matteo Mazzù (bas) en Aurel Violas (drums).Aanvang 16.00 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro.