Black Friday 2023: dit moet je weten!

Uitgaan
Wat is Black Friday eigenlijk?
Wat is Black Friday eigenlijk? (Foto: Pexels)

REGIO - Wij Nederlanders houden van koopjes. Des te meer welkom was Black Friday dan ook toen de koopjesparade jaren geleden overwaaide vanuit Amerika. Maar wat ís Black Friday nu eigenlijk? En wanneer is Black Friday 2023? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Black Friday 2023.

Wanneer is Black Friday 2023?

Black Friday is dit jaar op vrijdag 24 november 2023. Consumenten profiteren van onweerstaanbare deals, waardoor het een van de drukste winkeldagen van het jaar is. Het is de perfecte gelegenheid om kerstinkopen te doen en te genieten van aanzienlijke besparingen op verschillende producten.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een jaarlijkse winkeltraditie, meestal op de laatste vrijdag van november, waarbij winkels grote kortingen aanbieden op diverse producten. Het is een drukke winkeldag waarop consumenten profiteren van scherpe prijzen en speciale aanbiedingen om hun kerstinkopen te doen, zowel in fysieke winkels als online.

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday ontstond in de Verenigde Staten in de jaren ‘60. Hoe de naam is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Een mogelijke verklaring is dat de naam afkomstig is van de verkeersdrukte en files die ontstonden op deze eerste dag na Thanksgiving, waarop mensen ook veel kerstinkopen gaan doen. Winkeliers besloten deze drukte te benutten door speciale aanbiedingen aan te bieden, en zo groeide Black Friday uit tot de winkeldag met veel korting, zoals we die nu kennen.

Hoe lang is Black Friday?

Hoewel Black Friday oorspronkelijk slechts één dag besloeg, is het inmiddels uitgegroeid tot een langere periode van koopjesjagen. Veel winkels en online retailers bieden nu deals en kortingen gedurende de hele “Black Friday-week” of zelfs de hele maand november, waardoor consumenten meer tijd hebben om van de aanbiedingen te profiteren.

Hoge korting Black Friday

Op Black Friday 2023 bieden winkels verleidelijke kortingen die consumenten lokken met onweerstaanbare prijsverlagingen op een breed scala aan producten. Deze hoge kortingen zorgen ervoor dat mensen massaal de winkels in duiken en online shoppen, op zoek naar koopjes en besparingen die vaak niet op andere momenten van het jaar te vinden zijn.

Lokale acties Black Friday

Of je nu in Den Helder, Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Beverwijk, Heerhugowaard, Schagen, Haarlem, Purmerend, Zaandam, Amsterdam-Noord, Alphen aan den Rijn, Den Haag, Vlaardingen of Westland woont: overal in de regio’s van Rodi zijn lokale koopjes te vinden!

Waarom Black Friday?

Black Friday ontstond in de Verenigde Staten als een manier om de kerstinkopen te stimuleren. Winkels bieden op deze dag grote kortingen aan, waardoor consumenten massaal gaan winkelen. Het wordt de dag na Thanksgiving gevierd en markeert het begin van het vakantieseizoen. In de loop der jaren is het wereldwijd populair geworden vanwege de aantrekkelijke deals.

Hoe laat begint Black Friday?

Black Friday begint meestal om middernacht of in de vroege ochtenduren, vaak tussen 00.00 en 06.00 uur. In sommige gevallen beginnen online deals al een dag eerder. De exacte begintijd kan variëren afhankelijk van de winkel of het land, maar het is meestal vroeg in de ochtend.