De grootste Haarlemse (zomer)evenementen van 2023 op een rij!

Uitgaan
Het TAPT Festival in Haarlem.
Het TAPT Festival in Haarlem. (Foto: © TK Photography)

HAARLEM - Het moment waar velen al met smart op wachten: de lente en zomer gaan weer beginnen en dus mogen ook de evenementenorganisaties weer los. Welke grote events kun je in 2023 in Haarlem verwachten? Hier vind je een overzicht!

Kermis Haarlem 2023

De kermis wordt ook in 2023 weer gehouden op de Grote Markt in Haarlem. Van dinsdag 11 april tot en met donderdag 27 april kun je jezelf weer helemaal uitleven op de kermis. Win een prijs bij de Schiettent, ga in de Booster of ontdek het Fun House. Ondertussen geniet je natuurlijk van de lekkerste oliebol, suikerspin of churros. Lees alles over Kermis Haarlem 2023 in het artikel hieronder.

Koningsdag Haarlem 2023

Op donderdag 27 april kleurt heel Haarlem oranje tijdens Koningsdag. Vorig jaar kon je naar vrijmarkten, optredens, festivals, optochten en nog veel meer. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Het programma nog niet bekend, maar tijdens Koningsdag zit je goed in Haarlem! Lekker varen door het Spaarne of naar het feest bij de Grote Kerk: Haarlem verandert in één grote feest locatie.

Bevrijdingspop Haarlem 2023

De festival fans in Nederland kunnen weer los dit jaar. Bevrijdingspop Haarlem 2023 gaat definitief door, en wel in de Haarlemmerhout! En niemand minder dan Froukje wordt ambassadeur van Bevrijdingspop 2023. Wat weten we nog meer over dit Haarlemse evenement? Je leest alles in het artikel hieronder. Meer informatie vind je hier.

Suzan en Freek op Bevrijdingspop 2022.
Suzan en Freek op Bevrijdingspop 2022.

Kleverparkfestival Haarlem 2023

Op 3 juni 2023 vindt dit jaar de 37e editie van het Kleverparkfestival plaats. Een leuk familie-uitje, of gewoon een dikke aanrader voor iedereen die houdt van live muziek, foodtrucks en een gezellige rommelmarkt. Hier lees je meer over het Kleverparkfestival 2023.

Veerplas Festival Haarlem 2023

Op 10 juni 2023 is het Veerplas Festival in Haarlem! Het Veerplas Festival kun je genieten van muziek, feest, lekker eten en gekkigheid. Er zijn minstens 5 stages met onder andere deep/techhouse, hitjes, 80/90/00’s, guilty pleasures, classics, techno en disco. Daarnaast zijn er diverse foodtrucks en entertainment. En dit alles op het mooiste plekje tussen Haarlem en Amsterdam: de Veerplas. Meer informatie vind je hier.


Parksessies Haarlem 2023

Parksessies is een vierdaags kunstfestival in de openbare ruimte dat elke zomer plaatsvindt in stadspark de Haarlemmerhout in Haarlem. Dit jaar vindt Parksessies plaats van 13 t/m 16 juli 2023 in de Haarlemmerhout. Jaarlijks heeft het festival een maatschappelijk of artistiek thema, aan de hand waarvan de kunst-, theater- en muziekprogrammering wordt samengesteld. Hier vind je meer informatie.

TAPT Festival Haarlem 2023

Vrijdag 28 juli en zaterdag 29 juli 2023 kun je weer naar het TAPT Festival in Haarlem! Eten, drinken, dansen: wij hebben er zin in! Hoog tijd om je leukste borrel vriendjes en vriendinnetjes op te trommelen om weer eens heerlijk de bloemetjes buiten te zetten! Een VerbazingWeekend goed feestje voor iedereen die houdt van gezelligheid. Geniet, speel, relax en dans onder het genot van de lekkerste drankjes en hapjes!

TAPT Festival Haarlem.
TAPT Festival Haarlem.

Haarlem Culinair 2023

In 2023 kun je vier dagen lang terecht op de Grote Markt in Haarlem. Hier kunnen bezoekers weer genieten van proeverijen van regionale restaurants. Het culinaire festival is donderdag geopend van 17.00 tot 23.00 uur. De overige dagen van 13.00 tot 23.00 uur, de toegang is gratis.

haarlem culinair 2022

Haarlem Jazz & More 2023

Van 16 augustus tot en met 20 augustus 2023 kun je weer volop genieten van je favoriete muziek en meer tijdens Haarlem Jazz & More 2023. Het programma is ten tijde van schrijven nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte! Bekijk hier meer informatie.

ProefPark Haarlem 2023

De negende zomereditie van Proefpark Haarlem wordt gehouden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september 2023 in het Kenaupark. Het nazomerfestival valt bij Haarlemmers in de smaak vanwege de hoofdrol die voor diverse foodtrucks is weggelegd. ‘Van Spaanse calamaris naar Australian kangaroo balls en van gluten- en lactosevrij tot veganistisch; you name it en het wordt aangeboden met meer dan 99 verschillende gerechten,’ aldus de organisatie. Benieuwd naar het programma van ProefPark Haarlem 2023? Bekijk het hier.

Het Veerplas Festival in Haarlem.
Veerplas Minifest 2021.