De grootste Haarlemse (zomer)evenementen van 2024 op een rij!

Uitgaan
Het TAPT Festival in Haarlem.
Het TAPT Festival in Haarlem. (Foto: © TK Photography)

HAARLEM - Het moment waar velen al met smart op wachten: de lente en zomer gaan weer beginnen en dus mogen ook de evenementenorganisaties weer los. Welke grote events kun je in 2024 in Haarlem verwachten? Hier vind je een overzicht!

Evenementen Haarlem 2024

Dit zijn de grootste evenementen van Haarlem in 2024:

 • Kermis Haarlem 2024
 • Koningsdag Haarlem 2024
 • Bevrijdingspop Haarlem 2024
 • Kleverparkfestival 2024
 • Veerplas Festival 2024
 • Haarlemse Honkbalweek 2024
 • Parksessies Haarlem 2024
 • TAPT Festival Haarlem 2024
 • Haarlem Culinair 2024
 • Haarlem Jazz & More 2024
 • Formule 1 in Zandvoort
 • ProefPark Haarlem 2024

Kermis Haarlem 2024

De kermis wordt ook in 2024 weer gehouden op de Grote Markt in Haarlem. Van 12 april tot en met 28 april kun je jezelf weer helemaal uitleven op de kermis. Win een prijs bij de Schiettent, ga in de Booster of ontdek het Fun House. Ondertussen geniet je natuurlijk van de lekkerste oliebol, suikerspin of churros. Lees alles over Kermis Haarlem 2024 in het artikel hieronder.

Koningsdag Haarlem 2024

Op 27 april kleurt heel Haarlem oranje tijdens Koningsdag. Vorig jaar kon je naar vrijmarkten, optredens, festivals, optochten en nog veel meer. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Het programma nog niet bekend, maar tijdens Koningsdag zit je goed in Haarlem! Lekker varen door het Spaarne of naar het feest bij de Grote Kerk: Haarlem verandert in één grote feest locatie.

Bevrijdingspop Haarlem 2024

De festival fans in Nederland kunnen weer los dit jaar. Bevrijdingspop Haarlem 2024 is er weer op 5 mei in de Haarlemmerhout! Wat weten we nog meer over dit Haarlemse evenement? Hou deze pagina in de gaten voor het programma en meer informatie.

bevrijdingspop haarlem 2024 evenementen haarlem 2024 bpop haarlemmerhout suzan en freek
Rowin van Diest

Kleverparkfestival Haarlem 2024

In juni vindt dit jaar de 38e editie van het Kleverparkfestival plaats. Een leuk familie-uitje, of gewoon een dikke aanrader voor iedereen die houdt van live muziek, foodtrucks en een gezellige rommelmarkt. Hier lees je meer over het Kleverparkfestival 2023.

Veerplas Festival Haarlem 2024

Op 8 juni 2024 is het Veerplas Festival in Haarlem! Het Veerplas Festival kun je genieten van muziek, feest, lekker eten en gekkigheid. Er zijn minstens 5 stages met onder andere deep/techhouse, hitjes, 80/90/00’s, guilty pleasures, classics, techno en disco. Daarnaast zijn er diverse foodtrucks en entertainment. En dit alles op het mooiste plekje tussen Haarlem en Amsterdam: de Veerplas. Meer informatie vind je hier.


Haarlemse Honkbalweek 2024

De Honkbalweek Haarlem vindt plaats van 12 t/m 19 juli 2024. Dit is de 31 editie die gespeeld wordt in Haarlem. Het Pim Mulierstadion in Haarlem is de locatie waar internationaal tophonkbal gespeeld wordt. Lees hier meer over de historie.  

Parksessies Haarlem 2024

Parksessies is een vierdaags kunstfestival in de openbare ruimte dat elke zomer plaatsvindt in stadspark de Haarlemmerhout in Haarlem. Het vindt plaats in juli in de Haarlemmerhout, het volledige programma wordt later bekendgemaakt. Jaarlijks heeft het festival een maatschappelijk of artistiek thema, aan de hand waarvan de kunst-, theater- en muziekprogrammering wordt samengesteld. Hier vind je meer informatie.

TAPT Festival Haarlem 2024

Eind juli 2024 kun je weer naar het TAPT Festival in Haarlem! Eten, drinken, dansen: wij hebben er zin in! Hoog tijd om je leukste borrel vriendjes en vriendinnetjes op te trommelen om weer eens heerlijk de bloemetjes buiten te zetten! Een VerbazingWeekend goed feestje voor iedereen die houdt van gezelligheid. Geniet, speel, relax en dans onder het genot van de lekkerste drankjes en hapjes!

TAPT Festival Haarlem.
TAPT Festival Haarlem.

Haarlem Culinair 2024

In 2024 kun je op 1, 2, 3 en 4 augustus terecht op de Grote Markt in Haarlem. Hier kunnen bezoekers weer genieten van proeverijen van regionale restaurants. Het culinaire festival is donderdag geopend van 17.00 tot 23.00 uur. De overige dagen van 13.00 tot 23.00 uur, de toegang is gratis. 

haarlem culinair 2022

Haarlem Jazz & More 2024

In augustus van dit jaar kun je weer volop genieten van je favoriete muziek en meer tijdens Haarlem Jazz & More. Het programma is ten tijde van schrijven nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte! Bekijk hier meer informatie.

Formule 1 in Zandvoort

Inmiddels vaste prik in het kustdorp en ook dit jaar staat alles weer in de steigers voor de Formule 1. De organisatie achter de Formule 1 heeft vandaag bekend gemaakt dat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2024 plaatsvindt op zondag 25 augustus. Daarmee valt de Grand Prix weer in het voorlaatste weekend van de zomervakantie in de regio. De procedure voor de kaartverkoop start op 17 augustus met een pre-sale voor mensen die een ticket hebben voor de race in 2023. Voor overige fans bestaat de kans om vanaf 25 augustus een aanvraag te doen voor tickets. 


Max Verstappen wint het wereldkampioenschap in Abu Dhabi. - Kamran Jebreili - Pool/Getty Images

ProefPark Haarlem 2024

De tiende zomereditie van Proefpark Haarlem wordt gehouden van 30 augustus tot en met 1 september in het Kenaupark. Het nazomerfestival valt bij Haarlemmers in de smaak vanwege de hoofdrol die voor diverse foodtrucks is weggelegd. ‘Van Spaanse calamaris naar Australian kangaroo balls en van gluten- en lactosevrij tot veganistisch; you name it en het wordt aangeboden met meer dan 99 verschillende gerechten,’ aldus de organisatie. Benieuwd naar het programma van ProefPark Haarlem 2023? Bekijk het hier.

Het Veerplas Festival in Haarlem.
Veerplas Minifest 2021.