Kermis Haarlem 2024: dit staat op de planning!

Uitgaan
De kermis komt bijna weer naar Haarlem!
De kermis komt bijna weer naar Haarlem! (Foto: Rodi Media)

HAARLEM – De kermis is vanaf vrijdag 12 april 2024 weer terug in Haarlem! Op de Grote Markt worden allerlei attracties en kraampjes opgezet om er weer een geweldige kermis van te maken. Ook op de Zaanenlaan vindt er weer een kermis plaats, vanaf donderdag 25 april. In dit artikel vind je alle informatie over Kermis Haarlem 2024.

Kermis Haarlem 2024

Tijdens Koningsdag in Haarlem zijn er twee kermissen in de stad, op nog geen 3 kilometer afstand van elkaar. Op de Zaanenlaan vind je een grote familiekermis en op de Grote Markt is er een kleinere kermis met 18 tot 19 attracties. Beide kermissen zijn versierd met oranje decoraties en zijn een belangrijk onderdeel van de Koningsdagviering in Haarlem.

De geschiedenis van de kermis op de Grote Markt gaat terug tot de 12e eeuw, en Haarlem heeft door de jaren heen verschillende kermislocaties gehad. De moderne stadskermis in Haarlem begint met een gehandicaptenochtend en heeft ook bezoeken van populaire kinderkarakters.

Kermis Haarlem Grote Markt

Kermis Haarlem vindt plaats op de Grote Markt van vrijdag 12 april tot en met zondag 28 april. Je kunt jezelf weer helemaal uitleven op de kermis! Win een prijs bij de Schiettent, ga in de Booster of ontdek het Fun House. Ondertussen geniet je natuurlijk van de lekkerste oliebol, suikerspin of churros.

Kermis Haarlem Zaanenlaan

Ook vindt de kermis in Haarlem dit jaar weer plaats op de Zaanenlaan. De kermis op de Zaanenlaan in Haarlem wordt gehouden van donderdag 25 april tot en met zondag 5 mei. Hier staan de leukste attracties en de lekkerste snacks.

Openingstijden van de kermis in Haarlem

De kermis in Haarlem is zowel op de Grote Markt als op de Zaanenlaan geopend van ongeveer 12.00 tot 23.00 uur. Kijk voor precieze openingstijden op de website van Kermis Haarlem.

Kermis Haarlem attracties

Hopelijk komen er ook in 2024 weer geweldige attracties naar de kermis in Haarlem! Vorig jaar had je onder andere de Disco Jumper, Snowjet, Power Wave en de Time Machine. Ook voor de jongere doelgroep zijn er leuke attracties zoals de Draaimolen, Eendjesspel en Botsauto’s.

Kermis Haarlem Grote Markt.

Kermis Haarlem Zaanenlaan.

Booster Kermis Haarlem

De Booster komt ook in 2024 weer naar de kermis in Haarlem. Bekijk vanaf grote hoogte over heel Haarlem heen! De Booster is niet voor iedereen weggelegd. Heb jij geen hoogtevrees en ben je bestand tegen die grote, draaiende arm? Dan is de Booster natuurlijk een toffe attractie.

Parkeren Kermis Grote Markt Haarlem

Je kunt op verschillende plekken parkeren in het Centrum van Haarlem:

ParkeergarageTarief per uurOplaadpunten elektrische auto’sOpeningstijden
Stationsplein | Lange Herenstraat 11v.a. €2,50224 uur per dag, 7 dagen per week.
Houtplein | Wagenmakerslaan 1v.a. €3,47624 uur per dag, 7 dagen per week.
Raaks | Zijlvest 45v.a. €3,47
624 uur per dag, 7 dagen per week.
De Appelaar | Damstraat 12v.a. €4,00
-24 uur per dag, 7 dagen per week.
De Kamp | De Witstraat 1v.a. €3,47
224 uur per dag, 7 dagen per week.

Kijk voor meer updates op de Facebook-pagina van de kermis in Haarlem 2024.


De Booster staat weer op de Grote Markt! - Rowin van Diest