UPDATE

Dodenherdenking & Bevrijdingspop Haarlem 2023: het programma van 4 & 5 mei

Uitgaan
Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout.
Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media)

HAARLEM - Wat wordt er tijdens Dodenherdenking 2023 in Haarlem georganiseerd? En wat is het programma van Bevrijdingspop Haarlem 2023? Je leest het in dit artikel!

Dodenherdenking Haarlem programma

Traditiegetrouw wordt op donderdag 4 mei 2023 het (gratis) Herdenkingsconcert gehouden in de Haarlemmerhout. Het concert start om 20.30 uur, direct na de herdenking aan de Dreef. Bij de Dodenherdenking zal het Kennemer Jeugd Orkest een optreden verzorgen onder leiding van Matthijs Broers. 

Erfgoeddragers Lenthe (12) en Bohdi Jay (14) delen tijdens het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert verhalen over Myriam Mater (1931) en Jack Courant (1924) – die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Beiden doorliepen op hun Amsterdamse basisschool het project Oorlog in mijn Buurt en interviewden oudere buurtbewoners over wat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Lenthe vertelt het verhaal van Myriam, die negen jaar was toen de oorlog uitbrak. Ze hielp haar vader in het verzet en thuis verstopten zich onderduikers. Tijdens de Hongerwinter overleed de Joodse moeder van Myriam. Bodhi Jay vertelt het verhaal van Jack. In 1942 kreeg hij als 18-jarige Joodse jongen een oproep zich te melden. Hij haalde de ster van zijn jas en dook onder.

Wanneer? 4 mei 2023
Tijd? 20.30-21.45 uur (na herdenking aan de Dreef)
Waar? Haarlemmerhout

Bevrijdingspop Haarlem 2023

Wat is het programma van 5 mei 2023, Bevrijdingspop Haarlem dit jaar? Op 5 mei staan we ook in Haarlem stil bij onze vrijheid en vieren we feest in de Haarlemmerhout. 

Met optredens van onder meer de Opposites, Nielson, Froukje en Mixed Up en Luna als finalisten van het Junior Songfestival, wordt het weer een event waar je zeker bij wil zijn!

Bekijk hier het blokkenschema/programma van Bevrijdingspop Haarlem 2023.

blokkenschema bevrijdingspop haarlem 2023

Over Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop Haarlem is een jaarlijks terugkerend festival op 5 mei, de dag waarop Nederland de bevrijding van de Duitse bezetting in 1945 viert. Het festival wordt gehouden in de Haarlemmerhout, een park in het centrum van Haarlem, en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Bevrijdingspop Haarlem is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. Het festival is niet alleen een feestelijke viering van de bevrijding, maar ook een gelegenheid om stil te staan bij het belang van vrijheid en democratie in onze samenleving.