NS zet alles op alles voor goede dienstregeling Grand Prix

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: NS)

ZANDVOORT - Tijdens de Grand Prix rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling met elke 5 minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort, dus je hoeft nooit lang te wachten op de volgende trein. Tijdens het hele raceweekend kunnen mensen natuurlijk met je OV-chipkaart afreizen naar Zandvoort, maar vooraf kan ook een ticket worden aangeschaft. Om lange rijen bij de kaartautomaten te beperken, wordt reizigers aangeraden om vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen, of om vooraf hun saldo op te laden.

Ondanks dat de NS meer treinen inzet tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, is het goed om rekening te houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Dit kan leiden tot een langere reis- of wachttijd bij het overstappen op de trein naar Zandvoort aan Zee op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Plan vooraf de reis van deur tot deur in de NS-App of in de Reisplanner op ns.nl. Doe dit ook nog een keer kort voor vertrek. Check dan ook alvast de terugreis. Zo ga je goed voorbereid op pad. Vanaf vrijdag 12 augustus kun je je reis naar Zandvoort al checken in de NS-app of op ns.nl.

Met de trein naar Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee is goed bereikbaar met de trein. Het circuit van Zandvoort ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van het station. Er rijden op 25, 26 en 27 augustus tot wel 12 treinen per uur om mensen zo dicht mogelijk in de buurt van de Dutch Grand Prix in Zandvoort te brengen. Houd wel rekening met grote drukte op stations en in de treinen. Neem daarom ruim de tijd voor je reis. 

Aangepaste dienstregeling Amsterdam – Zandvoort

De treinen tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee stoppen op alle tussengelegen stations behalve op station Overveen vanwege de aangepaste dienstregeling.

Station Overveen gesloten

De NS stopt niet op Overveen, omdat het perron via een overweg moet worden bereikt. Deze zijn vanwege de veiligheid afgesloten om elke 5 minuten een trein te kunnen laten rijden. Tussen Overveen-Haarlem en Haarlem-Zandvoort kunnen mensen gebruik maken van de reguliere buslijn 81 van Connexxion. Er zijn vlakbij het station 2 opstaphaltes: halte Brouwerskolkweg en halte Korte Zijlweg. Deze bevinden zich ten noorden, resp. ten zuiden van de spoorlijn. Op deze lijn is je NS-vervoerbewijs helaas niet geldig. Uitchecken gaat via Connexxion.

Fiets kan niet mee

Vanwege de verwachte grote drukte kun je op 25, 26 en 27 augustus geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, en omgekeerd.

Aangepaste Reisassistentie

Vanwege de verwachte drukte zal er geen assistentieverlening voor reizigers met een beperking op de stations en in de treinen op het traject Amsterdam Centraal-Zandvoort worden aangeboden, maar wordt er alternatief vervoer geboden. Neem hiervoor contact op met NS Reisassistentie.