De cover van het boek.
De cover van het boek. (Foto: Aangeleverd)

Bundel met ervaringsverhalen uit de zorg: Zorgliefde van Cynthia Poen

Algemeen

HEEMSKERK - Auteur Cynthia Poen, woonachtig in Heemskerk, geeft met Zorgliefde een mooi en indringend beeld van de verschillende gebeurtenissen in haar jarenlange werkervaring binnen de zorgsector. Het boek bundelt de vele emotionele, ontroerende en soms schrijnende verhalen die haar ruim 35-jarige carrière typeren. Het geeft een intiem kijkje in wat werken in de zorg eigenlijk inhoud en wat het teweegbrengt in een mensenleven. Maar bovenal wat een prachtig vak het eigenlijk is. 

Nieuw verschenen bij UitJeErvaring

Cynthia Poen zegt hier zelf over: ‘’Ik was nog maar een guppie toen ik in 1985 in de gezondheidszorg ging werken en eigenlijk had ik geen idee waar ik precies voor koos. Inmiddels ben ik zesendertig jaar verder en werk ik nog steeds met veel plezier in de gezondheidszorg.’’ Dat ‘zorgen voor’ past bij me, ook tijdens alle moeilijke momenten, misschien zelfs wel juist dankzij al die moeilijke momenten. Elke nieuwe ervaring was bijzonder en ze hebben me prachtige lessen geleerd. Lessen die voor mij van onschatbare waarde zijn. Over een aantal van die dappere en bijzondere mensen die ik tegen kwam schreef ik een verhaal, en uit al die verhalen is deze bundel geboren. Ze zijn allen waargebeurd en zo waarheidsgetrouw mogelijk opgeschreven. Echt en puur, vanuit een recent heden of ver verleden.’’ Stichting UitJeErvaring wil anderen op een laagdrempelige wijze een podium bieden om ervaringen met en over sociaal-maatschappelijke thema’s te delen. Denk hierbij aan de (geestelijke) gezondheidszorg, zoals het hebben van een psychische kwetsbaarheid maar ook aan sociale uitsluiting, vergrijzing en armoede.

Zorgliefde is vanaf nu verkrijgbaar via onder andere de mijnbesteller.nl, bol.com en de bekende boekhandels. Paperback | ISBN 9789403652115 | 174 pagina’s.

Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
200 jaar Brandweer Heemskerk: Open dag op zaterdag 24 september Algemeen 20 sep, 16:37
Afbeelding
Gitaarfestival IJmond met extra podium voor jonge gitaristen Algemeen 20 sep, 16:27
Afbeelding
Nieuw bij De Stut: koffiemoment met goed gesprek Algemeen 19 sep, 16:10
Afbeelding
Maak een fietstocht met Team Sportservice Kennemerland Algemeen 19 sep, 16:06
Afbeelding
Eerste thuiswedstrijd DSS levert eerste zege op: 28-27 Algemeen 19 sep, 16:01
Afbeelding
Een middag vol muziek tijdens het Vrijburcht korenfestival Algemeen 19 sep, 15:38
Afbeelding
Workshop en fotopresentatie bij de bibliotheek over de overgang Algemeen 18 sep, 11:30
Afbeelding
Marquette Classique met pianist Illia Fialko Algemeen 17 sep, 12:00
Afbeelding
“White Berry” in het Filmhuis Algemeen 17 sep, 10:10
Afbeelding
De ezel geëerd Algemeen 16 sep, 13:00
Afbeelding
Ontmoetingsdag Senioren in gemeentehuis Algemeen 16 sep, 11:00
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heemskerk

Op Rodi Heemskerk volg je het laatste nieuws uit Heemskerk. Rodi Heemskerk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heemskerk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heemskerk in je mailbox.