Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Heemskerk? Zo werkt dat!

Nieuws
Waar kun je je grofvuil wegbrengen op laten ophalen in Heemskerk?
Waar kun je je grofvuil wegbrengen op laten ophalen in Heemskerk? (Foto: )

HEEMSKERK – Waar breng je die oude stoel die je niet meer ziet zitten naar toe? En waar moeten die oude planken heen die je niet meer gebruikt? Je kunt in Heemskerk allerlei soorten afval zelf direct wegbrengen of laten ophalen. Maar hoe werkt het grofvuil in Heemskerk laten ophalen of wegbrengen? En welke materialen kun je aanbieden? In dit artikel vind je een overzicht.

Afvalpunt Heemskerk

In Heemskerk is geen afvalbrengstation, maar wel in Beverwijk en Velsen-Zuid. Heb je kapotte spullen, grof tuin afval en/of bouwafval, dan kun je dit afval wegbrengen naar het afvalbrengstation bij jou in de buurt. Je hebt hier wel een afvalpas voor nodig. Als je het afval van te voren zoveel mogelijk sorteert, dan kun je het op het afvalbrengstation sneller kwijt. Dit zijn de afvalpunten in de buurt van Heemskerk:

  • BUKO Bedrijvenpark 1, Beverwijk
  • Amsterdamseweg 10, Velsen-Zuid

Grofvuil Heemskerk openingstijden

Dit zijn de openingstijden van de afvalbrengstations in Beverwijk en Velsen-Zuid:

Maandag09:00 tot 18:15 uur
Dinsdag09:00 tot 18:15 uur
Woensdag09:00 tot 18:15 uur
Donderdag09:00 tot 18:15 uur
Vrijdag09:00 tot 18:15 uur
Zaterdag09:00 tot 18:15 uur
ZondagGesloten

Ophaaldagen grofvuil Heemskerk

Ben je niet in de gelegenheid om je grof afval weg te brengen naar de afvalbrengstations in Beverwijk of Velsen-Zuid? Maak dan een afspraak, zodat HVC het bij je komt ophalen. De ophaaldagen zijn afhankelijk van je adres en de drukte bij HVC. Houd rekening met de volgende aanbiedregels voor grofvuil Heemskerk:

  • Zet het grof afval op de ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur op de afgesproken plaats.
  • Zet het afval voor of achter je eigen woning, aan de openbare weg op een verharde ondergrond.
  • Zet het grof afval niet op eigen terrein, op openbaar groen, tegen een muur, boom, schutting of bij de verzamelcontainer.
  • Zet het neer in handzame bundels van maximaal 25 kilo en 1,50 meter lengte.
  • Puin (steen), zand, klein chemisch afval, asbest, autobanden en bouw- en sloopafval wordt niet meegenomen.
  • Zet niet meer grof afval neer dan je hebt aangemeld. 

Grofvuil laten ophalen Heemskerk

Grofvuil in Heemskerk en elektrische apparaten haalt HVC op in Heemskerk nadat er een afspraak is gemaakt. Dat kan via de website van HVC. Je kunt elektrische apparaten en grof huishoudelijk restafval laten ophalen na het maken van een afspraak. Maar wat haalt HVC precies op in Heemskerk? Voorbeelden van elektrische apparaten zijn tv’s, wasmachines, magnetrons, printers of stofzuigers. Voorbeelden van grof huishoudelijk afval zijn tafels, stoelen, banken, kasten, matrassen.

Afvalkalender Heemskerk

Bekijk wanneer welke bak wordt geleegd in jouw straat in de inzamelkalender van HVC. Vul je postcode en huisnummer in en zet je bak vóór 07:30 uur aan de weg.