Annieke voor de camper die meedoet in campinggasten.
Annieke voor de camper die meedoet in campinggasten. (Foto: Ed Bausch)

‘Eindelijk weer optreden voor publiek!’

Algemeen

HEILOO - Jonkheer trouwt barones. Vanuit het midden van het land trekken ze naar het westen, naar Heiloo. Dat lijkt een sprookje, maar het is echt waar. Barones Annieke Sloet van Oldruitenborg werkt tien jaar later toe naar een heel leuk weekend halverwege september. ‘Haar’ Theaterbende speelt dan ‘Camping Gasten’.

Door Ed Bausch

“Met veel minder repetitietijd dan anders gaan we zestien jongeren uit Heiloo van 11 tot 18 jaar laten stralen in een heel leuk theaterstuk op een prachtplek in Akersloot. Het is in de buitenlucht, veilig, een geweldig avontuur. We kunnen nu maar 50 bezoekers per voorstellingen ontvangen, we spelen drie voorstellingen.” Het door Margot Botterman ontworpen affiche alleen al trekt alle ogen. Ga kijken dus zaterdag 18 en zondag 19 september. Eindelijk kan de Theaterbende zich weer tonen, optreden voor publiek. Bezorg hen een vol huis.

Camping Gasten

In de ontmoeting met Nieuwsblad Heiloo ontpopt de barones zich als een bevlogen theaterdier. De voormalige actrice, die naast toneelrollen vooral speelde in televisieseries als ‘Westenwind’, ‘Onderweg naar morgen’, ‘Het zal je maar gebeuren’, voelde uiteindelijk dat er vooral een regisseur in haar schuilging. Op de reizende theaterkermis De Parade leerde Annieke echt spelen op een toneel en bij de Rotterdamse Jeugdtheaterschool deed ze al veel ervaring op met lesgeven. “Toen we in Heiloo kwamen wonen dacht ik meteen dat de Theaterbende precies bij me zou passen.” Van haar twee jonge zonen, ze is getrouwd met Pieter van Foreest (de jonkheer dus), speelt er nu eentje mee met de bende, van wie ze sinds een paar jaar de artistiek leider en regisseur is. Ook sinds een paar jaar is de Muziek- en Dansschool Heiloo de thuisbasis. “En daar zijn we verguld mee. We hopen dat de samenwerking nog veel verder mag gaan dan de repetitiefaciliteiten die we hier hebben”, zegt ze op het podium in de school, die samen met de gemeente de mogelijkheden voor een verbouwing en uitbreiding onderzoekt.

Improviseren

“Maar wat een vreemde periode hebben we achter de rug, zo lang konden we alleen met zoom-sessies iets doen met teksten. Pas begin juni konden we eindelijk weer repeteren.” Annieke (Arnhem 1972) wil haar 21 leerlingen vooral op hun gemak stellen, vertrouwen geven. “Dan heb je kans dat ze gaan improviseren. Op die manier komen we tot scènes die ik dan vastleg en beschrijf. Zo is ‘Camping Gasten’ ook ontstaan. Er zijn in korte tijd echt geweldige typetjes gegroeid die de voorstelling heel bont en spannend maken. Er gebeurt natuurlijk van alles op ons tijdelijke campingveldje in Akersloot.”

Geweldige ploeg

Want daar op het terrein van de Scouting aan de Verlengde Roemersdijk 4 wordt er gespeeld. Mocht het heel slecht weer zijn dan wordt uitgeweken naar een binnenlocatie. Maar het enthousiasme van Annieke van Foreest, want zo wil ze genoemd worden, zal vast voor mooi weer zorgen. “We hebben een geweldige ploeg voor het decor, voor de kleding. En vooral heeft de Theaterbende het hard nodig om verder te kunnen. Want niet spelen, betekent geen inkomsten.” Bezoekers mogen zelf een drankje meenemen. De entree is slechts een tientje en daarmee geven de bezoekers zichzelf een ruim uur plezier en de leerlingen van de Theaterbende weer kans op een mooi nieuw seizoen. Zaterdag om 15.15 en 19.15 uur, zondag om 15.15 uur. Kijk op theaterbende-heiloo.nl voor de kaarten en informatie.

Afbeelding
Kermisweekend! Natte en droge kermis in Heiloo Algemeen 28 jun, 16:06
Afbeelding
TV Heiloo bouwt padelbanen Algemeen 28 jun, 15:15
Afbeelding
Nieuwe kinderburgemeester Heiloo: Maurits van Schouten Algemeen 28 jun, 13:55
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
10-Jarig meisje aangereden in Heiloo 112-nieuws 28 jun, 10:03
Afbeelding
Boeren blokkeren A9 en rijden naar politiebureau Alkmaar 112-nieuws 27 jun, 19:50
Afbeelding
Portefeuilleverdeling college Heiloo duidelijk Algemeen 27 jun, 14:42
Afbeelding
Expositie over schoolleven Heilooërs Algemeen 23 jun, 17:00
Afbeelding
Luisterpalen op Landgoed Willibrordus Algemeen 23 jun, 15:30
Afbeelding
Levendiger centrum Heiloo Algemeen 23 jun, 14:22
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Muziek-en Dansschool Heiloo presenteert Veld-Festival Algemeen 23 jun, 12:37
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Heiloo

Op Rodi Heiloo volg je het laatste nieuws uit Heiloo. Rodi Heiloo informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heiloo

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heiloo in je mailbox.