Nannet van der Ham werkt als schrijfster Nan Adams aan trilogie De Alfa-vrouwen.
Nannet van der Ham werkt als schrijfster Nan Adams aan trilogie De Alfa-vrouwen. (Foto: aangeleverd)

Tweede deel trilogie van De Alfa-vrouwen van Nan Adams komt uit: Malibu

Algemeen

HEILOO - Een Alfa Romeo uit 1925. Die auto is de rode draad in de drie romans, waarvan er nu twee zijn verschenen. En wie in de auto rijdt brengt het er niet levend af … “Behalve vrouwen, alfa-vrouwen, want die maak ik altijd sterker dan ze al zijn.“ In september verscheen ‘Bellagio’, op 30 november komt het tweede deel, ‘Malibu’ uit, in het voorjaar het derde en laatste deel. “En dan komt er een mooi evenement ergens in het dorp.” Dan heeft Nannet van der Ham in betrekkelijk korte tijd een trilogie afgerond. Ze woont nu een aantal jaren in Heiloo. De nieuwe omgeving heeft haar een nieuwe inspiratie gegeven: schrijven. Uitgeverij Ambo Anthos geeft haar de gelegenheid zich te ontwikkelen. Vooralsnog alleen met e-books. “Maar dat gaat best hard, hoor. En de boeken zijn overal te bestellen, ook en vooral via je lokale boekhandelaar.”

door onze verslaggever Ed Bausch

Nannet van der Ham werkt als schrijfster Nan Adams aan trilogie De Alfa-vrouwen

“De boeken schrijven zichzelf.” Nannet is er zelf ook wel verbaasd over. Ieder boek van de trilogie speelt zich af op een andere plek in de wereld. Bellagio in deel één is een prachtig plaatsje aan het Italiaanse Comomeer. Malibu, deel twee, is het strand van Los Angeles. En hoe het gaat met deel drie? “Dat weet ik nog niet precies. Wat ik wel weet is dat de vloek die op de Alfa Romeo rust uiteindelijk wordt doorbroken.” Met eerdere boeken trok Nannet vooral vrouwelijke lezers. Nu, met de auto, zijn er opeens ook veel mannelijke lezers. Dat maakt ze op uit de recensies die her en der verschijnen, recensies van lezers.

Boekpresentatie trilogie De Alfa-vrouwen via social media

“In de boeken vermeng ik feiten en fictie. In ’Bellagio’ spelen de twee wereldoorlogen een rol, in ‘Malibu’ het Watergate-schandaal. Deel drie speelt in de huidige tijd.” Op 30 november kunnen belangstellenden vanaf 11.00 uur op facebook en instagram de presentatie bijwonen, via nan-adams-books. “Als het steeds beter gaat zullen volgende boeken ook in geprinte vorm verschijnen bij de uitgeverij.” Wie op nannet.net kijkt ziet wat de schrijfster nog meer ontplooit. Inspiratie genoeg voor het schrijven, dat een steeds belangrijker deel vormt van haar dagen.

Boekomslag Malibu (Boekbeschrijvingen.nl)

Over Bellagio, het eerste deel van de trilogie

Als Geraldine tijdens het verjaardagfeest van haar overgrootmoeder Beatrice een telefoontje krijgt over de door haar familie verloren gewaande Alfa Romeo, kan ze haar nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Waar was die auto al die tijd? En waarom schrikken haar moeder en overgrootmoeder zo als ze horen dat de oldtimer gevonden is?

Geraldine besluit haar journalistieke talenten in te zetten en Beatrice te vragen naar de waarheid van haar familie.

In een meeslepend relaas neemt Nan Adams de lezer mee door het epische leven van Beatrice, vol oorlog, drama’s en dodelijke intriges. Van de koude tulpenbollenvelden bij Alkmaar tot de luxe hotels in Bellagio aan het Comomeer in Italië, Bellagio schetst het beeld van een jonge vrouw die ondanks de tegenslagen die het leven haar presenteert, zich staande weet te houden en generaties vrouwen inspireert.


Boekomslag Bellagio van Nan Adams. (Boekbeschrijvingen.nl

 

Afbeelding
Afbeelding
Lies (16) uit Heiloo vond dankzij hulp een passende sport Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Brand in bewoond tuinhuisje in Heiloo 112-nieuws 29 jan, 14:14
Afbeelding
Vogels tellen bij Eerlijk en Werelds Algemeen 27 jan, 07:50
Afbeelding
Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum Algemeen 26 jan, 13:16
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
In de Cultuurkoepel: Maarten van Rossem Uit 25 jan, 22:40
Afbeelding
Nieuwe jongerenwerker Romy Vlaar stelt zich voor Algemeen 25 jan, 19:56
Afbeelding
Filosofisch atelier in Atelier Lifre in Heiloo Algemeen 25 jan, 09:36
Afbeelding
Komend weekend gaan we vogels tellen tijdens nationale Tuinvogeltelling Algemeen 24 jan, 16:52
Afbeelding
Repair Café en Boekenmarkt in Heiloo Algemeen 24 jan, 16:04
Afbeelding
Dement of gewoon vergeetachting? Krijg antwoord in de GeheugenHuiskamer Zorg 24 jan, 14:21
Afbeelding
Workshop fruitbomen snoeien met groenploeg GGZ Algemeen 24 jan, 14:00
Afbeelding
Nico Dijkshoorn en The Hank Five in de Cultuurkoepel Uitgaan 24 jan, 13:00