Sinterklaas-intocht Heiloo: het programma

Nieuws
Sint is altijd goed gemutst in Heiloo.
Sint is altijd goed gemutst in Heiloo. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEILOO - Nu Sinterklaas en zijn pieten weer in het land zijn, doen zij uiteraard ook Heiloo aan, en wel op 25 november! Ze overnachten er zelfs met z’n allen en wel op een zeer speciale plek. Gemeentehuis Heiloo is waar Sint en zijn gevolg in de nacht van vrijdag op zaterdag hun bedje hebben staan. Nadat ze zaterdagochtend zijn ontwaakt, de slaap uit hun ogen hebben gewreven en het ontbijt achter de kiezen hebben, kan iedereen in Heiloo ze verwelkomen.

Sint intocht Heiloo programma

Wat een gastvrij gebaar van de gemeente Heiloo, dat de burgemeester zo aardig is geweest om Sinterklaas en alle pieten uit te nodigen te komen logeren in het gemeentehuis. Als iedereen wakker is staan ze deze zaterdagochtend om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, waar heel Heiloo samen met de burgemeester Sinterklaas en zijn pieten gedag kan komen zeggen.

Vervolgens maken de goedheiligman en de pieten een feestelijke optocht door het dorp, om uiteindelijk te stoppen bij het ontmoetingscentrum De Strandwal aan de Olvendijk op het Willibrordusterrein. Dat belooft weer een boel gekkigheid daar, want het wordt ook dit jaar ongetwijfeld een fantastisch sinterklaasfeest.

Kortom, kom ook zaterdagochtend 25 november Sinterklaas en alle pieten verwelkomen. Om elf uur ’s ochtends begint het festijn bij het gemeentehuis van Heiloo aan het Raadhuisplein. Tot dan, allemaal!