PCC Maalwaterrun bij voorbaat groot succes

Sport
Mooie manier om scholieren te laten kennismaken met sport.
Mooie manier om scholieren te laten kennismaken met sport. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - “Het doel is om scholieren te laten kennismaken met sporten. Door mee te doen aan deze jaarlijkse mooie traditie kunnen wij als Rotary Heiloo jaarlijks zo’n 180 sportlessen op de scholen mogelijk maken. Kinderen kunnen daarna kiezen bij welke vereniging ze beginnen.” Zondag 14 april is ie er weer: de Maalwaterrun.. en -walk én -bike.

door Ed Bausch

Simon Bijpost staat samen met zijn medebestuursleden van de altijd actieve Rotary aan de vooravond van de Run, Fiets en Walk, die komende zondag weer heel veel Heilooërs bezighoudt, als loper of fietser of als supporter of begeleider bij de Bambini Run, waarbij de allerkleinsten 300 meter rennen op de baan van Atletiekvereniging Trias, waar het de hele dag natuurlijk een dynamisch feest is als start- en eindpunt van deze veertiende editie.

“Je kunt kiezen voor 1, 2, 4 of 10 kilometer hardlopen. De eerste begint om 12.15 uur. De Walk start al om 08.30 uur, tenminste de 16 kilometer, maar er zijn ook kortere afstanden. En we hebben ook de Bike, de fietstocht van 26 kilometer die je door het Oer-IJ gebied voert. Elke deelnemer krijgt een mooie routebeschrijving en kaart mee. Voor het fietsen en wandelen zijn nog genoeg mogelijkheden om in te schrijven, de runs zijn bijna vol, maar we hebben altijd nog kaarten, ook bij de stand op zondag. We zijn ontzettend dankbaar dat de sponsors weer bijdragen. Het PCC is met 5.000 euro een fijne hoofdsponsor, die hebben we hard nodig om alles mogelijk te maken. Op het middenterrein van de atletiekbaan is allerlei vermaak, want gezelligheid en ontmoeting zijn ook heel belangrijk, net als de inzet van al onze verkeersregelaars, de EHBO-posten en dergelijke. Het is best een flinke organisatie, met veel dank ook aan Trias en de buurtsportcoaches van Holland Sport”, aldus Bijpost.

Informatie: www.pccmaalwaterrunenwalk.nl.