Welpengroep uit Den Oever actief als Junior Energiecoach

Algemeen
Vanaf links Marinus Hovius, Pieter en Lara.
Vanaf links Marinus Hovius, Pieter en Lara. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Honderd kinderen uit Hollands Kroon doen vijf weken lang mee aan het spel Junior Energiecoach. Op speelse wijze ontdekken de jonge deelnemers waar en hoe ze energie kunnen besparen. De welpengroep van scoutingvereniging Corvus Corone uit Den Oever doet ook mee.

Snel naar binnen voor de Junior Energiecoach!

Het is donker en nat, maar dat weerhoudt de welpen van Scouting Corvus Corone niet van hun opkomst op donderdagavond. Ruim dertig kinderen tussen de zeven en elf jaar komen samen op het drassige gras voor een openingsspel. En daarna…snel naar binnen, want het is tijd voor de Junior Energiecoach!

Betere wereld

Binnen in het clubhuis vertelt welpenleider Marinus Hovius: “Wij doen met onze hele welpengroep mee met de Junior Energiecoach. Een mooi project dat goed past bij het gedachtegoed van de scouting: samen dragen we bij aan een betere wereld. We zijn veel buiten en gaan netjes om met de natuur. Daar horen het milieu en het klimaat natuurlijk bij.”

Lampen tellen

Intussen zijn ook scouts Pieter en Lara (allebei 10 jaar) aangeschoven. Pieter: “We doen de opdrachten van de Junior Energiecoach met z’n allen. De vorige keer hebben we alle lampen geteld. Dat was extra moeilijk, omdat er ook een ledstrip hangt en die lampjes hebben we apart geteld. We weten nu allemaal dat ledlampen minder stroom kosten dan gewone lampen.” Lara: “Sommige dingen die energie besparen doe ik thuis allang. Ik douche altijd kort en ik doe ook de deuren achter me dicht. Maar ik wist niet dat je de oplader uit het stopcontact moet halen als je telefoon vol is.”

Lachen met Varkentje Rund

Terwijl Pieter vertelt dat hij thuis vaak een onesie aantrekt als hij het koud heeft, stroomt het clubhuis vol met de andere scouts: het is tijd voor een filmpje van Varkentje Rund. Marinus: “Juist door dit project samen te doen, steken ze er veel van op. We bespreken de filmpjes en praten over de opdrachten. Die ervaring nemen ze mee naar huis en zo komen de tips en trucs overal terecht. Dat is hartstikke mooi, daar doen we het voor!”

Meer weten over Junior Energiecoach? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl.

Scouts kijken samen naar de video van varkentje Rund.