Eerste inclusieve speeltuin

Algemeen
Wethouder Lilian Peters opent de speeltuin.
Wethouder Lilian Peters opent de speeltuin. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Op zaterdag 16 juli is in Oude Niedorp door wethouder Lilian Peters Hollands Kroon’s eerste echt inclusieve speeltuin geopend. Een speeltuin waar ook kinderen met een beperking kunnen spelen.

Voor de aanleg van deze speeltuin heeft de gemeente een stuk grond verkocht. Van de opbrengst van de grond werd 20.000 euro beschikbaar gesteld voor een nieuwe speeltuin. Samen met omwonenden, Kernbeheer Hollands Kroon en speeltuinleverancier Yalp is een plan gemaakt. Een groep zeer enthousiaste dorpsgenoten ging zelf op zoek naar sponsoren.

Veilig voor iedereen

Eén van de sponsoren is de Hollands Kroonse Uitdaging. De Uitdaging maakte het mogelijk een zogenaamde nestschommel aan te schaffen. Dit is een inclusief speeltoestel dat ook veilig door minder valide kinderen gebruikt kan worden.

Ook is er een collecte in het dorp gehouden. Dankzij de gezamenlijke inzet is het gelukt om alle gewenste speeltoestellen te kunnen aanschaffen. Naast het plan maken en geld inzamelen, hebben de inwoners van Oude Niedorp geholpen om het terrein te bewerken en te maaien.

De opening werd bezocht.