Basketbalveld in Hippolytushoef na flinke opknapbeurt heropend

Algemeen
Een prachtig nieuw basketbalveld.
Een prachtig nieuw basketbalveld. (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF - Het geheel opgeknapte basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef wordt op zaterdag 8 oktober om 13:00 uur heropend door wethouder Mary van Gent middels een raak schot door de basket. 

Zaterdag 8 oktober

Het begon met een bericht op Facebook: “Wie wil er mee helpen aan het opknappen van het basketbalveldje aan de Weel in Hippo?” Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging las het bericht en benaderde meerdere partijen. Zo ontstond een breed gedragen initiatief. 

Edwin bracht Team Kernbeheer van de Gemeente Hollands Kroon, Basketbalvereniging Break Out ’88 en diverse vrijwilligers bij elkaar. In gezamenlijkheid werden de plannen en voorbereidende werkzaamheden gepland en uitgevoerd. De vrijwilligers van Break Out ’88 zorgden er met materiaal van Ten Brinke Bestratingen voor dat het oude veld verwijderd werd. Financiële ondersteuning werd gevonden in bijdragen van Team Kernbeheer, de Hollands Kroonse Uitdaging en Basketbalvereniging Break Out ’88. Daarna konden opdrachten gegeven worden aan Ten Brinke Bestratingen voor het aanleggen van het nieuwe veld en aan Heijmans voor de belijning. Nu ligt er weer een prachtig nieuw basketbalveld waarop iedereen lekker een balletje kan gooien en waar Break Out ’88 in de zomer buitentrainingen voor de jeugd verzorgd.

De opening zal verzorgd worden door wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon samen met initiatiefnemer Stef de Bueger, Johan Krikke (voorzitter Break Out ’88), Edwin Wittink (Hollands Kroonse Uitdaging) en Marco de Vries (Team Kernbeheer).

Als de wethouder het veld officieel heeft geopend wordt er door de jeugd van Break Out ’88 een onderlinge partij gespeeld. Uiteraard is jeugd die niet lid is van de plaatselijke basketbalvereniging ook van harte uitgenodigd om lekker mee te basketballen.

Afbeelding