Ondernemer van het jaar Anna Paulowna 2022

Algemeen
Afbeelding

ANNA PAULOWNA  - Op 12 januari wordt tijdens de OVAP nieuwjaarsreceptie door de jury bekend gemaakt wie van deze drie onderstaande bedrijven zich ‘Ondernemer van het jaar 2022’ mag gaan noemen.

Stem nu op uw favoriet!

De jury bestaat dit jaar uit: Robert Lever, wethouder economische zaken van de gemeente Hollands Kroon, Jeanette de Boer, voorzitter van de OFHK, en Frank Muntjewerf, winnaar van de laatste ondernemersverkiezing.

Publieksprijs

Maar u bepaalt mede wie de publieksprijs zal winnen! Alle lezers van deze krant mogen hun stem uitbrengen op hun favoriet via onderstaand formulier *. Dit kan nog tot 6 januari.

De drie genomineerde bedrijven zijn:

1. DA Drogisterij Anna: verder kijken dan je eigen winkel!


Natasja Pruisscher

Al 24 jaar is Natasja Pruisscher het vertrouwde gezicht in drogisterij Anna. Vanaf de start van Winkelcentrum Molensluis is zij hier werkzaam en heeft zij zich steeds verder geschoold. Tot aan het pensioen van Jaap Bakker in 2016 was zij werkneemster en later filiaalmanager. Tot het moment kwam dat DA op zoek ging naar een nieuwe ondernemer die de zaak over zou gaan nemen: ‘Dan ga ik iets anders doen, het liefst voor mezelf beginnen,’ was Natasja haar gedachte. Maar wat ga je doen als je in een fijn team werkt en je het werk dat je doet het allerleukste vindt om te doen? Na veel wikken, wegen en geregel besloot zij zelf de zaak over te nemen. Per 1 oktober 2021 werd dat een feit.

De DA winkel in Anna Paulowna is een franchise onderneming. “Er zijn voorschriften, maar ik heb ook veel vrijheid om zelf de inkoop af te stemmen op de wensen en behoeften van klanten in onze regio,” laat Natasja weten. Haar enthousiasme, de nette winkel, de behulpzaamheid en parate kennis van het team werden ook gezien binnen het DA-concept, waardoor zij de DA Nieuwkomer-van-het-jaar prijs in de wacht sleepten.

Dat enthousiasme en haar creativiteit zet Natasja ook in voor het collectief van Winkelcentrum Molensluis. Hier is zij al jaren actief in de werkgroep en richt zij zich bijvoorbeeld op de aankleding van het plein bij evenementen. “Het is belangrijk om het Winkelcentrum als geheel een goede uitstaling te geven. Een mooi totaalplaatje maakt dat men hier graag komt winkelen.”

2. Polder-Fit/Fysio-Fit: IEDEREEN fit door beweging!


John en Silvia van der Kuil

John en Silvia van der Kuil zijn de ondernemers achter Fysio-Fit en Polder-Fit. Hun missie is om iedereen door middel van beweging fit te krijgen en te houden. Dat begon met een nieuw pand in Wieringerwaard in 2013, waar naast behandelkamers ook een fitnesszaal kwam. Silvia haar specialisme is oncologie-fysiotherapie. Toen veel van haar klanten uit de regio Wieringen kwamen, hebben zij in Hippolytushoef ook een vestiging geopend met trainingsruimte.

Het ondernemersechtpaar ontdekte dat zij een ‘oudere’ doelgroep aanboorden die normaal gesproken niet in de sportschool te vinden was, maar hier wel in beweging kwam. Met die gedachte hebben zij een sportschool in Anna Paulowna overgekocht en dit in 2021 omgebouwd tot het hypermoderne Lifestyle Center Polder-Fit. “We werden voor gek verklaard, maar het overgrote deel van onze bijna 1200 klanten is boven de veertig jaar. Zij voelen bij ons geen drempel om te komen sporten. Ieder werkt op eigen niveau, voelt zich welkom en zij doen zowel aan de vele (wekelijks bijna 60) groepslessen mee, als aan de persoonlijke fitness programma’s. De combinatie van fysio, fitness en lifestyle hulp staat garant voor goede begeleiding, ” vertelt John. “Tijdens de opstartfase van Polder-Fit waren de lockdowns en coronamaatregelen. Als we alles hadden geweten, waren we er misschien wel niet aan begonnen. Maar ons bijna 40-koppige team heeft ons enorm gesteund. Deze nominatie is voor het hele team, zij hebben het waar gemaakt. Samen met hen blijven we innoveren.”

3. APCarwash: Ondernemen zodat het voor iedereen leuk is!


Koen Ruijter

In maart 2021 werd er iets geopend dat Anna Paulowna nog niet had: een carwash. Dit initiatief is opgezet door drie jeugdvrienden: Koen Ruijter, Sebastiaan Slotema en Selçuk Kaya. Deze mannen leven vanuit het motto: “Je bied het alleen een ander aan als je het zelf ook wilt gebruiken (of eten). Het moet goed werken en goed zijn voor het milieu.” Daarom is er bij APCarwash de meest geavanceerde apparatuur neergezet en wordt er gewerkt met schoonmaak- en poetsmiddelen die volledig gemaakt zijn van planten en dus weer volledig afbreekbaar zijn. Doordat de wasstraat verhoogd, verbreed en verdiept is kunnen hier zelfs de grootste bedrijfsbussen gewassen worden. “De zemen lapjes kietelen de auto, zodat hij er glimmend en lachend uit komt,” aldus Koen.

De carwash is wat de drie mannen gezamenlijk hebben, maar daarnaast runnen ze alle drie hun eigen onderneming. Sebastiaan runt Bassies halterclub, Selçuk runt X1 brood en Uitzendbureau Noord, en het marketingbedrijf van Koen promoot apps over de hele wereld. Koen werkt vanuit de ruimte naast de carwash. Zo is hij beschikbaar voor assistentie, iemand die poetsmiddelen wil kopen, of een praatje maken bij het kopje koffie dat altijd gratis aangeboden wordt.

Die marketingkennis houdt Koen niet voor zichzelf. “Het moet voor iedereen leuk zijn.” Daarom verbindt hij mensen met elkaar met zijn enthousiaste ideeën. Zo wordt tijdens de koffie niet alleen lief en leed besproken en de brandweer gepromoot, maar worden bij ondernemers soms zelfs vacatures ingevuld.

* Stem hier op je favoriet, stemmen kan nog tot 6 januari 2023