Halloweenmarkt Hippolytushoef groter dan ooit

Algemeen
De beruchte snotketel staat weer klaar.
De beruchte snotketel staat weer klaar. (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF - De Evenementencommissie Wieringen zit niet stil, want er staan weer enkele spannende evenementen op het programma.  Afgetrapt wordt met de welbekende Halloweenmarkt op vrijdag 27 oktober, die dit jaar voor de 36e keer wordt georganiseerd en groter dan ooit belooft te zijn.

Durf jij het centrum van Hippo in?

Op vrijdag 27 oktober zal het centrum van Hippolytushoef voor één dag worden omgetoverd tot het engste dorp van de kop van Noord-Holland, met meer dan 100 kraampjes. Durf jij een rondje te maken door het engste steegje van Hippolytushoef, verzorgd door de vakmensen van Du Pauw Bouw? Je moet wel stalen zenuwen hebben om het aan te durven! Wie heeft de moed om te komen griezelen? De Halloweenmarkt vindt plaats op vrijdag 27 oktober van 14.00 tot 22.00 uur.

Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven. De beruchte snotketel staat weer klaar voor wie geen vies avontuur schuwt, met een scala aan groene smurrie. En natuurlijk mag de kinderdraaimolen ook dit jaar niet ontbreken. Op het programma staan ook twee spectaculaire shows. Om 14.30 uur begint ‘Het Magische Boek’, een griezelige maar niet al te enge show verzorgd door Petra Muziek en Entertainment. Om 16.00 uur kun je genieten van een spectaculaire dansshow.

Vrijwilligers

De organisatie is dit jaar wederom zeer dankbaar voor onze vrijwilligers, want zonder hen zou het nooit zo griezelig zijn. Ze zullen de hele dag iedereen de stuipen op het lijf jagen. Achter de schermen hebben we een fantastisch schminkteam dat ‘s ochtends vroeg begint om prachtige creaties te maken.

De commissie, bestaande uit Marjon Kostwinder, Anja Kossen, Leonie Kuiper en Lisanne Huijs, begon dit jaar een samenwerking met Edith Hartog Evenementen. Ze zijn enthousiast over de mogelijkheid om evenementen samen te organiseren en denken constant in oplossingen, zelfs in de avonden en weekenden. Dit jaar bleven de aanmeldingen van marktkooplieden binnenstromen, en in plaats van afzeggen, hebben ze besloten om nog een straat toe te voegen, dankzij de geweldige samenwerking met de meiden van de gemeente, die graag meedenken. Dat geldt ook voor Richard van Verkeer en Luuk van de Handhaving.

Parkeren: Tijdens het evenement kun je je auto parkeren op het Wiron Ruitersterrein aan de Lonjeweg of op het industrieterrein Molenveld. De parkeerbegeleiders zullen u de weg wijzen, en er zal een pendelbus rijden vanaf de parkeerplaatsen om jou naar het centrum te brengen.

Winterwonderland

Na de Halloweenmarkt gaan we verder met het volgende evenement, Winterwonderland. Van 15 tot en met 17 december wordt Hippolytushoef omgetoverd tot een magisch winterwonderland, inclusief een heuse schaatsbaan. Op vrijdag 15 december om 14.00 uur wordt de ijsbaan geopend, en ze hopen op een gezellig weekend. Op zaterdag 16 december kun je genieten van een sfeervolle kerstmarkt in het centrum, en wie weet komt de Kerstman even langs. Voor wie houdt van echte kerstsfeer, is er op zaterdag 16 december een Kerstparade, met prachtige kerstkostuums en natuurlijk de Kerstman zelf. Zelfs Wijkagent Wieringen ruilt zijn blauwe lampen voor groene en sluit zich bij ons aan voor een gezellige rit.

De meiden van de commissie zijn stiekem best trots, want door hard te werken en het juiste contact met mensen te onderhouden, kunnen zij allerlei leuke evenementen organiseren.


Marjon Kostwinder, Anja Kossen, Leonie Kuiper en Lisanne Huijs zijn er helemaal klaar voor! - (Foto: aangeleverd)