De 10 vragen aan... Ingrid van der Stoop-Nolten

Nieuws
Ingrid van der Stoop-Nolten.
Ingrid van der Stoop-Nolten. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Hollands Kroon aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Ingrid van der Stoop-Nolten. Heb gewerkt als bloemist, en ben vrijwilligster geweest bij het rode kruis en europakinderhulp. Één of twee weken in het jaar vaar ik mee als vrijwilligster op de Prins Willem Alexander boot. Samen met mijn man Sjim beheren we diverse vastgoed objecten. In de zomer 2023 zijn we stichting Wijland de Kampen gestart.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren 11 maart 1970 in De Sloeierd in Waarland. Hier heb ik goede herinneringen aan. Met de buurt softbal, trefbal of zwemmen aan de dijk.

Wat heb je met deze gemeente?

Als Waarlander, wil je niet naar ’t Veld. Maar ik ben via de Moerbeek (tussen Waarland en ’t Veld in) toch in ’t veld beland. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik het op deze plek buiten ’t veld toch wel heel erg mooi vind. De rust, de natuur en de vergezichten.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Het einde van het Kamperweggetje in ‘t Veld.  En ons Wijland in de Kampen, een heel mooi stukje natuur.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

4 juni 2023, toen René Kea samen met Bas het lijntje door knipte om Wijland de kampen te openen. Met de kinderen, familie en dierbaren om ons heen.

Wat is je advies aan de burgermeester?

Ik heb best wel vragen….maar één ervan is: help de jongeren een kans te geven om in de gemeente hun toekomst op te kunnen bouwen.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Ga iets doen wat je gelukkig maakt en volg je hart.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik samen met Sjim, bestuur, en vrijwilligers een inlooptuin ben begonnen voor mensen met een levensbedreigende ziekte, of voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, of hun dierbare aan één van deze ziektes zijn verloren. Zij kunnen elke donderdag gratis (we draaien op sponsors en donaties) bij ons aanschuiven, om koffie te drinken, lekker creatief doen, tuinieren, een spelletje spelen, timmeren of gewoon genieten van dit hele mooie stukje natuur. Het is bijzonder om  te mogen ervaren dat mensen graag bij ons aanschuiven, lekker aan de knutsel gaan en ondertussen dierbare gesprekken spontaan op gang komen. De mensen kunnen elkaar helpen en elkaar tot steun zijn in moeilijke tijden. Iedere week een ander project wat je kunt volgen op facebook: stichting Wijland-De Kampen en instagram: stichting_wijland_de_kampen. Voor meer info: www.wijland-dekampen.nl

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Ik ben geen fijnproever, dus durf daar geen antwoord op te geven.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek? 

Mirjam Fasse. Ik vind haar heel goed in haar werk. Zij begeleidt, luistert en heeft oog voor de kleine details.