Zangeres Joyce van der Lee uit Zwaag trots op haar deelname aan ‘I can see your voice’

Algemeen
"Muziekfeest op het Plein, Live in Hoorn, Hoorn Zingt Hollands; dat zijn toch wel de podia waar ik van droom!"
"Muziekfeest op het Plein, Live in Hoorn, Hoorn Zingt Hollands; dat zijn toch wel de podia waar ik van droom!" Foto: vincentdevriesfoto.nl

ZWAAG - Ze werkt veertig uur per week met heel veel plezier als tv-producer bij Southfields, waar ze sportprogramma’s maakt voor onder andere Ziggo Sport, SBS6 en RTL. De tijd die ze overhoudt, besteedt de 24-jarige Joyce van der Lee (24) uit Zwaag voornamelijk aan zingen. Daarmee timmert ze hard aan de weg, want afgelopen maart kwam haar eerste single uit: ‘Mijn Liefde’. En wie denkt Joyce al eens eerder gezien te hebben, heeft misschien woensdagavond 31 augustus gekeken naar het tv-programma ‘I can see your voice’ waarin zij één van de kandidaten was. “Een supertoffe ervaring”, glundert ze.

Op het podium ben ik in mijn element

Eén bepaalde muzieksmaak heeft Joyce niet, want haar repertoire is ontzettend divers. “Ik vind gewoon heel veel muziek leuk. Van Abba tot Wolter Kroes en van Stevie Wonder tot Mart Hoogkamer. Juist die mix van verschillende muziekstijlen spreekt me heel erg aan. Bovendien kan ik hiermee een heel breed publiek entertainen.” Muziek is Joyce van huis uit met de paplepel ingegoten. Haar opa en moeder zongen vroeger ook veel. “Nog steeds zing ik weleens met mijn moeder samen. Bij ons thuis staat eigenlijk altijd muziek aan. Feestmuziek, maar ook serieuzere liedjes. Oudere nummers, maar ook liedjes van nu. En mijn broer is dj, dus ja, muziek heeft een belangrijke rol in ons gezinsleven.”

YouTube-kanaal

Joyce zingt al vanaf haar vijfde. “Dat begon met musicals. Al snel bleek dat ik zingen het allerleukst vond, dus ben ik naar het Talententheater in Hoorn gegaan. Later nam ik zangles bij Vocal Centre, waar ik overigens nog steeds naartoe ga. Op mijn YouTube-kanaal upload ik elke donderdag om 15.00 uur een nieuwe cover en verder ben ik ook actief op TikTok, Instagram en Facebook. Social media zijn voor mij heel belangrijk om mezelf te kunnen laten zien. Verder treed ik regelmatig op en heb ik diverse boekingen. Via via kom ik op allerlei plekken terecht. Naast social media is netwerken namelijk ook heel belangrijk.”

Avontuur

Haar single ‘Mijn Liefde’, een Nederlandse remake van ‘In Private’ van Dusty Springfield, is via Spotify en YouTube te beluisteren. “Het is een te gekke clip geworden, waar ik echt heel trots op ben. Ik ben zelf best wel kritisch, alles moet kloppen.” Met het maken van een eerste single is voor Joyce al een grote droom uitgekomen. “Op dit moment focus ik me vooral op nieuwe covers zingen, heel veel oefenen en optreden, maar het lijkt me natuurlijk geweldig om ooit een compleet album uit te brengen.” Een groot hoogtepunt de afgelopen tijd was voor Joyce haar deelname aan ‘I can see your voice’. “Een heel leuk avontuur, ik ben blij dat ik dat heb mee mogen maken. Ik had me opgegeven en moest vervolgens lang wachten voordat iets hoorde. Eigenlijk verwachtte ik er niets meer van, totdat ik tóch werd gebeld of ik auditie wilde doen. Die ben ik goed doorgekomen en uiteindelijk was ik in de aflevering van 31 augustus te zien met het nummer ‘Het is over’ van Jeroen van der Boom. Op het podium ben ik helemaal in mijn element. ‘I can see your voice’ was een toffe ervaring waar ik echt van heb genoten. Mijn Instagram ontplofte na die uitzending en ook op YouTube kreeg ik er al tijdens de uitzending honderden abonnees bij. Wat dat betreft heeft het programma veel effect gehad. Ik kan niet wachten om veel te gaan optreden.”

Emotie

Joyce blijft zichzelf én haar stem ontwikkelen. “Daarom volg ik nog steeds zangles. Bepaalde technieken wil ik onder de knie krijgen en dat betekent heel veel oefenen. Daarnaast vind ik het belangrijk om de juiste emotie over te brengen op het publiek. Wanneer ik bijvoorbeeld een verdrietig nummer zing, wil ik dat het publiek daardoor geraakt wordt. Je inleven in een nummer en goed weten waar het over gaat, zijn daarom belangrijk.” Op de vraag waar Joyce over tien jaar staat, antwoordt ze: “Ik heb een stemacteur-cursus gedaan en het lijkt me geweldig om animatiefilms in te spreken, liefst natuurlijk in combinatie met zingen. Verder hoop ik natuurlijk nóg vaker op te gaan treden. Muziekfeest op het Plein, Live in Hoorn, Hoorn Zingt Hollands; dat zijn toch wel de podia waar ik van droom! Ik ben bereid om daar keihard voor te werken, dus dat is wat ik de komende tijd ga doen. Ik heb zin in alles wat nog gaat komen”, besluit ze.

Benieuwd naar de stem van Joyce? Neem een kijkje op YouTube. Daar is ze te vinden onder haar eigen naam, Joyce van der Lee. Dat geldt ook voor TikTok, Instagram en Facebook. 

Daarnaast heeft Joyce een website die vanaf morgen, donderdag 15 september, online gaat: www.thevoiceofjoyce.nl . Natuurlijk is zij via deze website te boeken voor optredens!