‘Groeiende tentoonstelling’ in Hotel Maria Kapel

Cultuur
Zie het project 'Green, green, - gras!' groeien in Hotel Maria Kapel.
Zie het project 'Green, green, - gras!' groeien in Hotel Maria Kapel. Foto: aangeleverd

HOORN - Kom naar Hotel Maria Kapel (HMK) en zie het project ‘Green, green, - gras!’ groeien in de kapel! Op 11 april, na de Meet & Greet met kunstenaar Sveske Ourø, is gras geplant en gezaaid. Het is nu afwachten terwijl de bedden groeien tot een prachtige groene lappendeken. Ben je benieuwd? Hotel Maria Kapel is open van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Hoewel het door de meesten slechts zelden wordt opgemerkt, is de opvallende overvloed aan grasvelden in Nederland het resultaat van eeuwenlang zorgvuldig selecteren en verzorgen van de juiste grassoorten voor begrazing en landbouw. Door stil te staan bij de manier waarop we ons land bebouwden en ons strak gemaaide gras in afgekaderde velden onderhielden, reflecteert Sveske’s project op complexe politieke onderwerpen zoals de snel om zich heen grijpende biodiversiteitscrisis, de boerenprotesten en de opwarming van de aarde, alsook symbolisch op het ecosysteem van onze samenleving in het algemeen. Ze nodigt het publiek uit in een meditatieve omgeving waar de menselijke relatie tot gras niet alleen van veraf wordt besproken, maar van dichtbij wordt ervaren.

Als onderdeel van het project ‘Green, green, - grass!’ is de video-performance ‘Surrendering to Domesticated Pieces of Grass’ van Sveske Ourø te zien in de cinema van HMK tot en met 30 mei. Hotel Maria Kapel is te vinden aan de Korte Achterstraat 2a in Hoorn.