Koningsdag Hoorn 2024: dit staat op het programma!

Nieuws
aangeleverd
aangeleverd (Foto: internet)

HOORN - Het belooft weer een mooi feest te worden: zowel op Koningsdag als tijdens Koningsnacht wordt er in 2024 flink uitgepakt in Hoorn! Maar wat is er allemaal te beleven? In dit artikel zetten we alle informatie over Koningsdag Hoorn 2024 op een rijtje.

Koningsdag Hoorn 2024

Tijdens Koningsdag 2024 is er weer een leuke vrijmarkt in de binnenstad van Hoorn! Ook tijdens Koningsnacht is er genoeg te doen in de stad. Zo treden er verschillende artiesten en dj’s op. Op de vrijmarkt mogen particulieren zonder vergunning spullen op straat verkopen van 06.00 uur tot 18.00 uur.

Koningsdag vrijmarkt Hoorn

Op Koningsdag 2024 zal de binnenstad van Hoorn tot leven komen met de traditionele vrijmarkt. De vrijmarkt zal duren van 06.00 tot 18.00 uur op 27 april. Om ervoor te zorgen dat deze dag een feestelijke gelegenheid blijft, zijn er enkele belangrijke spelregels opgesteld:

 • Deelnemers kunnen hun kleedjes neerleggen op aangewezen locaties, waaronder de Kleine Noord, Grote Noord en andere aangrenzende straten.
 • Bij overvolle gebieden kun je overleggen met toezichthouders voor alternatieve plekken.
 • Het markeren van terreinen met tape of verf is niet toegestaan.
 • Bepaalde gebieden zoals de Lange Kerkstraat en Kerkplein niet gebruikt kunnen worden voor de vrijmarkt i.v.m. veiligheidsredenen.
 • Alleen particulieren mogen spullen verkopen zonder vergunning.

Met deze regels en toezicht belooft Koningsdag in Hoorn een vreugdevolle en veilige viering te worden voor alle deelnemers en bezoekers. Er is nog meer informatie over Koningsdag en de vrijmarkt, waar de gemeente Hoorn je graag meer over vertelt.

Koningsnacht Hoorn 2024

Op Koningsnacht zal de binnenstad van Hoorn bruisen van energie en muziek ter ere van de koninklijke festiviteiten. Lokale horecaondernemers hebben de handen ineengeslagen om een spectaculaire avond vol entertainment te organiseren, compleet met optredens van diverse artiesten en dj’s.

Activiteiten buiten zijn tot uiterlijk 00.00 uur. Daarna kun je binnen feesten tot 04.00 uur. Na 02.00 uur kom je echter niet meer binnen in de horecagelegenheden. Zorg dus dat je op tijd bent! Het belooft een onvergetelijke avond te worden vol muziek, dans en koninklijke sfeer in de prachtige binnenstad van Hoorn.

Koningsnachtloop Hoorn 2024

Op de avond voor Koningsdag, 26 april, zullen de straten van Hoorn gevuld zijn met renners die deelnemen aan de jaarlijkse Koningsnachtloop, georganiseerd door de Loopgroep Hoorn. De volgende afstanden zijn te lopen:

 • 1,2 kilometer (jeugd) | Starttijd 19.00 uur
 • 5 kilometer | Starttijd 19.30 uur
 • 10 kilometer | Starttijd 19.30 uur

Je kunt je inschrijven via deze link of vanaf 18.00 uur in de kantine van het HRTC-gebouw. Volwassenen betalen 6 euro, de jeugd betaalt 2 euro om mee te doen.

Naast de persoonlijke voldoening wachten er ook prijzen op de snelste deelnemers. Runnersworld Hoorn stelt waardebonnen beschikbaar voor de top drie dames en heren. Meer informatie kun je hier vinden.

Openingstijden horeca tijdens Koningsdag

Er gelden een aantal regels voor horecagelegenheden tijdens Koningsdag Hoorn 2024:

 • Tijdens Koningsnacht geldt de weekendmaatregel voor vermaakcentra, cafés, eetcafés en bars. Zij mogen na 02.00 uur geen bezoekers meer toelaten en moeten sluiten om 04.00 uur. Restaurants en daghoreca hebben de reguliere openingstijden.
 • De terrassen sluiten uiterlijk om 02.00 uur.
 • Op Koningsdag gelden de reguliere openingstijden zoals vermeld in de exploitatievergunningen van de betreffende horeca.
 • Alle buitenevenementen eindigen op Koningsnacht om 00.00 uur en op Koningsdag om 20.00 uur.

Verkeer tijdens Koningsdag

Op zaterdag 27 april 2024 wordt een groot gedeelte van de binnenstad afgesloten vanwege activiteiten tijdens Koningsdag. Vanaf 06.00 uur zijn onder andere de Noorderstraat, Veemarkt, Breed, Nieuwland, Roode Steen en Italiaanse Zeedijk afgesloten. Er zijn nog meer straten niet bereikbaar op Koningsdag. Je vindt uitgebreide informatie hier.

Toiletvoorzieningen

Op het parkeerterrein bij de kruising Spoorstraat-Dal staat een gratis toegankelijke toiletwagen. Overige (betaalde) toiletvoorzieningen zullen bij de verschillende evenemententerreinen van de lokale horeca aanwezig zijn.

Koningsdag in Zwaag en Blokker

Natuurlijk wordt er ook volop feest gevierd in Zwaag en Blokker tijdens Koningsdag. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, waar je meer over kunt lezen in de artikelen hieronder.