Kerstival Hoorn vult binnenstad met gezelligheid

Nieuws
Traditiegetrouw staat op de Roode Steen de gezellige ijsbaan.
Traditiegetrouw staat op de Roode Steen de gezellige ijsbaan. Foto: Benno Ellerbroek

HOORN - Geniet van een hartverwarmende decembermaand in de Hoornse binnenstad. Zondag 17 december kun je daar een waar kerstspektakel ervaren. Dwaal door sfeervolle winkelstraten, bewonder prachtig versierde etalages en dompel je onder in het magische ‘Kerstival’. Dit jaar is het lokale kerstevent groter dan ooit tevoren, met twehonderd marktkramen, achttien culturele optredens verspreid door de stad en tal van leuke kinderactiviteiten.

Winkelend publiek en (culturele) fijnproevers kunnen zondag 17 december hun hart ophalen in de Hoornse binnenstad. Verspreid door de winkelstraten vind je namelijk een gezellige kerstmarkt met ambachtelijke creaties en lokale producten, verzorgd door bijna tweehonderd marktlieden. Zij verkopen winterse items met een feestelijk tintje. Daarnaast vindt in de stad een heus Kerstival plaats, gehost door enkele winkeliers en binnenstad-locaties. Van rock tot traditionele kerstliederen en van ballet tot spoken word: je komt helemaal in de feeststemming.

Spelen in het stadshart

Ook de allerjongsten ervaren de magie van Kerst. Op het Kerkplein kunnen zij genieten van vele gratis activiteiten, waaronder schminken, eendjes vissen en uiteraard op de foto met de Kerstman. Daarnaast staat op de Roode Steen traditiegetrouw de gezellige ijsbaan met livemuziek. Bind de schaatsen onder en geniet van een uniek rondje over het plein.

Culinair feestje

Onderbreek je shopmiddag met een smakelijke verrassing. Naast de gezellige kinderactiviteiten vind je op het Kerkplein ook verschillende foodtrucks. Probeer een snack uit de heerlijke Vietnamese keuken of ga voor een zoete traktatie, zoals oud-Hollandse poffertjes, verse stroopwafels of churros. Daarnaast trekken verschillende groepen van de Amusetour en Bokken & Happen door de stad, op zoek naar de lekkerste hapjes en drankjes. Tijd om de benen te rusten? De horecatoppers staan voor je klaar. Warm op of geniet vanaf het terras van alle feestelijke festiviteiten.

Lokaal initiatief

Het hele jaar door vind je in Hoorn feestelijke activiteiten, variërend van de Familieweek tot de spetterende Waterweek. In de maand december tovert de OSH Hoorn samen met lokale binnenstadondernemers en culturele instellingen de stad om tot een betoverend Kerstival. Samen maken zij de binnenstad magisch. 

Bekijk het volledige programma en de locaties op hoornechtmooi.nl/kerst .