Vernieling en brandstichting tijdens jaarwisseling in Ursem: “Ze gooiden direct met zwaar vuurwerk”

112-nieuws
Vuurwerkschade aan ramen van De Batter in Ursem.
Vuurwerkschade aan ramen van De Batter in Ursem. (Foto: Gemeente Koggenland)

URSEM - Het jaar werd onrustig afgesloten in Ursem. Een groep van tientallen jongeren nam bezit van het schoolplein voor het schoolgebouw/kinderopvang ‘de Batter’ aan de Middengouw.

Bericht van Politie.nl

Geweldpleging Ursem

Er werd vuurwerk afgestoken in combinatie met flessen brandbare vloeistof, brandgesticht en aanwijzingen van de politie werden niet opgevolgd. De recherche onderzoekt de openlijke geweldpleging en is op zoek naar meer getuigen en camerabeelden in de hoop de verantwoordelijken op te sporen en te vervolgen.

Een politieagent die ter plaatse was: ,,We naderen het schoolplein tot enkele tientallen meters en zien zo’n veertig jongeren op het schoolplein. Ze gooien direct zwaar vuurwerk onze kant op, willen duidelijk provoceren. Ik ben best wat gewend door de jaren heen, maar het voelt op dat moment echt niet oké om mijn mensen eropaf te sturen en blijven daarom op afstand.’’

De schade aan de scholen en het plein loopt in de duizenden euro’s. De politie is ver met het onderzoek maar wil graag meer getuigen spreken. Weet jij wie er op 31 december in de middag op het plein van de Batter was en vernielingen heeft aangericht? Heb je iets gezien? En weet je wie hierbij betrokken zijn? De recherche is ook op zoek naar meer camerabeelden. Mogelijk heb je dashcambeelden als je auto daar geparkeerd stond. Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier graag onder vermelding van zaaknummer: 2023278800 of bel 0800-6070. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.