Eten en film kijken voor Wonen Bij Anders in Ursem

Algemeen
Ouders die zich inzetten voor hun kinderen om een passende woonvorm te laten bouwen in Ursem.
Ouders die zich inzetten voor hun kinderen om een passende woonvorm te laten bouwen in Ursem. (Foto: RG-Fotografie)

Brasserie De Grost uit Grosthuizen en Villa Groet uit Avenhorn verzorgen 3, 4 en 5 februari een evenement voor het goede doel: film kijken en ondertussen genieten van een overheerlijk diner of gezellige lunch. Deze dagen zijn georganiseerd in samenwerking met Rotary Koggenland en gezamenlijk zetten zij zich in voor Wonen Bij Anders.

Diana Luitjes (53) uit Ursem is bestuurslid van de stichting Bij Anders en moeder van Thom, toekomstige bewoner van de woonvorm Wonen Bij Anders. Ze werkt al 35 jaar in de gezondheidszorg en is, net als alle andere bestuursleden, zeer betrokken bij de ontwikkeling van de bouw. “Stichting Bij Anders is opgericht door een groep enthousiaste ouders, met als doel een kleinschalige woonvorm te realiseren in De Tuinen van Ursem, waar jongeren met een verstandelijke beperking zich thuis voelen. De toekomstige bewoners, anno 2023 variërend in de leeftijd van 18 tot en met 29 jaar. We hopen dat er medio 2024 een mooi huis gerealiseerd is waar ze met plezier wonen in hun eigen huis en meedoen in de samenleving. Gewoon net als iedereen, niet anders.”

Veilig en geborgen

Het huis wordt gebouwd voor elf bewoners. “Wij willen voor onze kinderen een woonvorm realiseren waar de kernwoorden respect, structuur, veiligheid en ontspanning bovenaan staan. Er wordt een huiselijke sfeer gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de gezinssituatie komt. Met het bieden van 24 uurs-zorg staat veiligheid en geborgenheid voorop. Onze kinderen hebben er veel zin in. Joran, Anouk, Daan, Diane, Fien, Guus, Julie, Kate, Nicole en Thom namen zaterdag 21 januari een kijkje op de plek waar zij straks wonen, met het prachtige natuurgebied ‘Oersheim’ als achtertuin. Maar met groot verdriet nam de groep afgelopen september afscheid van hun geliefde Jasper. ‘Wij zullen hem erg missen en altijd blijven herinneren’, aldus één van de toekomstige bewoners. Met het sterretje in het logo van Bij Anders zal Jasper altijd schijnen.”

Rotary Koggenland

De toekomstige bewoners leerden elkaar in de loop der jaren beter kennen, dus kijken ze ernaar uit om samen te wonen. Wel ieder in zijn of haar eigen appartement. “Onze stichting is heel blij met alle steun vanuit de regio en het bedrijfsleven, waaronder Rotary Koggenland. Mooi dat op 3, 4 en 5 februari mensen kunnen kiezen uit twee activiteiten om Wonen bij Anders te steunen. Wie deelneemt, schenkt direct 10 euro om buiten bij de woonvorm een mooie tuin te realiseren met speelmeubelen.”

Steun ook het goede doel

In De Grost draait op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari de film The hundred foot journey op groot scherm. Een unieke beleving met een perfecte timing. Tijdens deze film geldt: ‘what you see is what you eat’. Gasten eten wat op hetzelfde moment in de film wordt gegeten. Het gaat er dus om dat deelnemers niet alleen de film zien en horen, maar ook proeven en voelen. Inloop 18.30 uur. De film begint om 19.15 uur. De avond -diner, drankjes en film- kost 70 euro per persoon.

Deelnemers genieten zondag 5 februari in Villa Groet van The sound of music op groot scherm en zijn welkom vanaf 10.45 uur. De film start om 11.30 uur. Voor 32,50 euro per persoon genieten gasten van koffie of thee, lunch en lekkers.

Alle gasten worden door de toekomstige bewoners van harte welkom geheten.

Aanmelden 

Reserveren voor de filmbeleving is verplicht via info@degrost.nl of bel 06-20372011 voor Brasserie De Grost. Wie voor Villa Groet kiest, belt naar 0229-541221 of loop even binnen om te reserveren.

Sponsors en giften

Wie stichting Bij Anders een warm hart toedraagt, kan vrijblijvend contact opnemen. Meer informatie is te vinden op https://www.bij-anders.nl/ , doneren kan via https://www.bij-anders.nl/donatie