Geldfit nu ook beschikbaar in Koggenland

Algemeen
Wethouder Marian van Kampen van de gemeente Koggenland: "Ik hoop dat inwoners sneller aan de bel trekken".
Wethouder Marian van Kampen van de gemeente Koggenland: "Ik hoop dat inwoners sneller aan de bel trekken". (Foto: Marcel Rob)

Ruim één op de vijf huishoudens in Nederland heeft moeite met het betalen van de rekeningen. Door de gestegen prijzen zoeken steeds meer mensen hulp bij geldzorgen. De gemeente Koggenland werkt samen met Geldfit om mensen te helpen grip op hun geld te krijgen. Inwoners kunnen gebruikmaken van www.geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies.

Inwoners van Koggenland krijgen via www.geldfit.nl door praktische artikelen en korte anonieme tests inzicht in hun financiële situatie. Zo is er een gids voor onder andere hoge energieprijzen, jongeren en geld, ondernemers en is er ook een online buddy die meedenkt.

Hulp lokaal

Op de site van Geldfit zijn verwijzingen naar deskundige organisaties die verder helpen, zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches en gemeentelijke schuldhulploketten. 

Mensen die liever persoonlijk iemand spreken, bellen gratis en anoniem naar 0800-8115. Zo ontdekken zij via Geldfit direct welke stappen ze kunnen zetten om grip op hun geld te krijgen. Ook is het mogelijk om te checken welke regelingen voor een individuele situatie gelden. Denk bijvoorbeeld aan het recht op een bijdrage voor voetbalkosten in de eigen gemeente.

Hulpvraag

Wethouder Sociaal Domein, Marian van Kampen: “Geldfit maakt het mogelijk om laagdrempelig informatie en hulp te zoeken voor financiële hulpvragen. Het is heel mooi dat dit nu op een toegankelijke manier gebundeld is, voor ieder die een hulpvraag heeft. Met verwijzingen naar lokale initiatieven en binnen de eigen gemeente. Ik hoop dat inwoners hiermee gebaat zijn, beter de weg vinden en ook eerder aan de bel trekken als dat nodig is. Dat gun ik iedereen, die worstelen met geldzorgen”.

Geldfit voor iedereen

“Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen”, zegt Martin Suithoff, directeur van Geldfit. “Door bijvoorbeeld ontslag, relatieproblemen of ziekte kan een situatie ontstaan waarin iemand zorgen over geld krijgt. Ook de inflatie en de hoge energieprijzen raken veel mensen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Hulp voor ondernemers

Ook ondernemers in de gemeente Koggenland kunnen terecht bij Geldfit. Via www.geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen. Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten, daarom is specifieke hulp hard nodig. We merken dat ondernemers regelmatig bellen voor een persoonlijk advies. Onze zakelijke adviseurs helpen ook hen graag naar passende hulp”.