Kunst in de Kerk in Hensbroek

Cultuur
Afbeelding
((Foto: aangeleverd)

In de sfeervolle kerk, Kerkweg 2 in Hensbroek, wordt 5, 6, 12 en 13 maart van 12.00 tot 17.00 uur de 27e groepsexpositie Kunst in de Kerk gehouden. Acht kunstenaars exposeren met een nieuwe collectie! 

De kunstenaars tonen onder meer hun bronzen beelden, sieraden, schilderijen, collages, keramiek en glasobjecten. 

De kunstenaars die dit jaar meedoen zijn:

Peter Sluijter - bronzen beelden: hij vindt zijn inspiratiebron bij zichtzelf. Hij werkt vanuit gevoel of emotie, zonder dat er teveel gedachten overheen komen. Hij heeft een mooie collectie brons meegenomen.

Marijke in den Bosch - beelden mixed media: haar hoofd is nooit leeg en haar handen liggen nooit stil. Zij is een kunstenaar in hart en ziel. Zij bewerkt de klei met diverse oxides en met bodystains. Daarbij verwerkt ze vaak koper, brons en beton. Een al jaren toegepast proces dat steeds vernieuwende resultaten op levert. De wachters, dikbilletjes en hipzzters wachten om bewonderd te worden.

Dominiek Steinmeijer - sieraden: zij maakt unieke sieraden van titanium. Apart, eenmaligdesign, handgemaakt. Ze houdt van afwisseling en werkt met glas, staal, titanium en zilver.

Cock Witte - keramiek: haar handgevormde objecten worden vaak Raku gestookt. De natuur is een inspiratiebron voor haar. Veel natuur elementen waaronder dieren komen terug in haar werk. Cock schuwt hierbij de humor zeker niet.

Mark Haagmans - schilderijen: in zijn werken probeert hij een leegte te laten bestaan/ontstaan die niet altijd meteen zichtbaar maar wel voelbaar is. In deze leegte wil hij de kijker uitnodigen om bewust te worden van de getoonde omgeving en de invulling die wij mensen in de loop der tijd hieraan hebben gegeven. De figuurlijke Footprint dus die we met z’n allen achterlaten in onze leefwereld.

Mi-Lou Beugeling - collage / mixed media: in haar hoofd ontstaat een beeld. Dit vat ze in een schilderij door gebruik te maken van haar creativiteit/fantasie. Hierbij benut ze knipsels en foto’s uit boeken en tijdschriften. Met deze afbeeldingen componeert zij nieuwe beelden, ze schildert als het ware met papier. Naast knipsels en foto’s maakt ze tevens gebruik van gelmedium, acrylverf, relief-paint, glitter en/of bladgoud.

Lida Dijkstra - Pastoor - glasobjecten: voor haar is het altijd een thuisexpositie. Haar glasobjecten hebben heldere en sprankelende kleuren. Ze heeft nieuwe werken tijdens deze expositie. Meer werk van haar is te zien in haar eigen galerie in Bergen Centrum.

Iedereen is van harte welkom. Kijk alvast op www.kunstindekerk.nl voor een preview.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding