Wereldlichtjesdag op 10 december in De Goorn

Nieuws
Wereldllichtjesdag op 10 december.
Wereldllichtjesdag op 10 december. (Foto: Adobe Stock)

De Wereldlichtjesdag vindt plaats sinds 1997. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kind(eren) te herdenken en steken om 19.00 uur een kaarsje aan. Hierdoor ontstaat er een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind verloren en daarbij beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

In Nederland wordt sinds 2006 de Wereldlichtjesdag gehouden. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan honderd locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Samen stilstaan bij verdriet, samen herinneren, luisteren naar woorden, gedichten en muziek. 

Voor sommige mensen is het verlies zo vers en voor anderen kan dat al lang geleden zijn. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde. 

Iedereen is zondag 10 december van harte uitgenodigd om samen te herdenken. Op deze manier hoopt Op Roet een lichtpuntje te bieden in de donkere en moeilijke (feest)dagen. Kom naar de O.L.V. van de H. Rozenkrans, De Goorn 67 in De Goorn. De deuren van de kerk staan vanaf 18.30 uur open.