OBS De Langereis trapte nieuw seizoen schooltuinieren af tijdens Week van de Schooltuin

Nieuws
OBS De Langereis uit Ursem gaf samen met wethouder Marian van Kampen op woensdag 10 april de aftrap voor een nieuw seizoen schooltuinieren.
OBS De Langereis uit Ursem gaf samen met wethouder Marian van Kampen op woensdag 10 april de aftrap voor een nieuw seizoen schooltuinieren. (Foto: aangeleverd)

URSEM - OBS De Langereis uit Ursem gaf samen met wethouder Marian van Kampen op woensdag 10 april de aftrap voor een nieuw seizoen schooltuinieren. Dit deed de school tijdens de landelijke Week van de Schooltuin. Deze themaweek van 8 tot en met 12 april is in het leven geroepen om kinderen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Leerlingen in heel Nederland gingen tijdens de Week van de Schooltuin aan de slag met de aardappel onder het motto ‘Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!’ Tijdens de Grote Pieperles ontdekten de leerlingen onder leiding van moestuinjuf Roos onder andere dat uit één aardappel een plant groeit waarvan je net voor de zomervakantie een heleboel piepers kunt oogsten.

Ook de leerlingen van OBS De Langereis gingen deze week piepers poten tijdens de Grote Pieperles. Als school vinden zij het belangrijk dat kinderen weten hoe voedsel wordt verbouwd en dat ze leren wat gezond eten is. Bovendien smaakt de oogst uit de eigen moestuin natuurlijk het allerlekkerst.