Berkhout Beach en vaarpuzzeltocht op 11 juni

Uitgaan
Altijd gezellig bij Berkhout Beach.
Altijd gezellig bij Berkhout Beach. (Foto: aangeleverd)

Hoe komisch klinkt het: IJsclub organiseert Berkhout Beach. Een winterse vereniging verzorgt een zomers evenement. “Ja, het is inderdaad grappig”, laat Dorien Knijn namens de ijsclub weten, “het zomerevenement van de ijsvereniging. Dit is 37 jaar geleden ontstaan, omdat onder andere de laatste decennia minder tot geen ijs meer ligt en de vereniging met de vrijwilligers graag actief wil blijven met elkaar.”

Dorien vervolgt: “Daarnaast ontstond er door de verkaveling een veel groter schaats-, maar ook een vaargebied. De vrijwilligers van de ijsvereniging zagen dit als een prachtige kans voor de vaarpuzzeltocht.” En zondag 11 juni is het weer zover, de oever van ‘t Wijd wordt voor de 34e keer omgetoverd tot Berkhout aan zee.

Berkhout Beach

De naam van het evenement is sinds 2017 van vaarpuzzeltocht veranderd naar Berkhout Beach. “Zo hebben we de vaarpuzzeltocht een modernere teint te geven met onder meer een zandstrand, foodtruck en festival aankleding. En sinds de omslag zijn er een aantal nieuwe vrijwilligers bij de club betrokken om dit allemaal voor elkaar te krijgen en ik ben hier één van”, zegt Dorien.

Vaarpuzzeltocht

Wie mee wil doen aan de vaarpuzzeltocht kan zich vanaf 12.00 uur inschrijven, voor een euro per opvarende, bij de ‘havenmeester’ op ‘t Wijd en ontvangen een routebeschrijving met daarbij een puzzel die onderweg opgelost moet worden. Neem contant geld mee. De organisatie heeft een mooie vaarroute uitgezet.

“Onderweg speuren de deelnemers naar (opblaas)beesten die langs de route zijn opgehangen. Na een mooie vaarroute door de polder, komen de boten weer terug op ’t Wijd. Onder de goede oplossingen, verloten wij mooie prijzen.

Strandfeest

Terug op ’t Wijd vindt een gezellig familie strandfeest plaats met DJ Cees Weel, een foodtruck, de bar is open en voor de kinderen staat er een prachtige snoepkraam. Ook het draaiend rad is aanwezig voor jong en oud. De prijzen zijn gesponsord door lokale ondernemers.

“Op het terrein liggen twee grote bergen met zand en zandspeelgoed. De kinderen kunnen zich lekker uitleven. Berkhout Beach is een evenement voor het hele gezin. Onder de 18 jaar wordt er geen alcohol geschonken. We hopen iedereen te zien op Berkhout Beach.”

Vrijwilligers

De ijsvereniging bestaat uit een bestuur en vrijwilligers die al decennia lang bij de vereniging zeer actief en enthousiast zijn. “Helaas zijn er de laatste jaren een aantal van deze vrijwilligers door omstandigheden afgevallen.” Wie zich bij de vereniging aan wil sluiten, kan eerst een kijkje nemen op www.ijsclubberkhout.nl. En daarna contact opnemen via info@ijsclubberkhout.nl.

Berkhout Beach wil niemand toch missen?!
Doe samen met een vrienden- of familieteam mee aan de vaarpuzzeltocht.