Fanfare De Eendracht Den Ilp wint 1e prijs met ‘lof der jury’ op concertconcours in Veldhoven

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DEN ILP - Op zaterdag 25 november - de eerste dag van het concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Veldhoven - heeft Fanfare De Eendracht uit Den Ilp het predicaat ‘lof der jury’ in de wacht gesleept. Dirigent Marcel Visser leidde Wereldkampioen fanfare 1e divisie De Eendracht uit Den Ilp naar een eerste prijs met maar liefst 92,75 punten. Fanfare De Eendracht won eerder 3 keer de nationale fanfare kampioenstitel en werd vorig jaar wereldkampioen in de 1e divisie fanfare tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Na een lange periode van repeteren, try-out concerten in onder andere Ouddorp (ZH) en Den Ilp was het afgelopen zaterdag tijd om met 50 orkestleden van het fanfare orkest de jury in Veldhoven muzikaal te overtuigen. Met een uitdagend concertprogramma van zo’n 40 minuten keken de muzikanten en dirigent na afloop tevreden terug op het optreden. Dirigent Marcel Visser: “Het geeft telkens weer een ongelofelijk goed gevoel om op het hoogste niveau muziek te maken met zo’n fijne groep muzikanten. Voor een volle zaal in theater De Schalm in Veldhoven was het een geweldige belevenis.”

Het programma van De Eendracht Den Ilp bestond uit vier concertwerken: ‘In a cause called glorious’ (Stephen Melillo) – ‘Knocking at heaven’s gate’ (Jan Van der Roost) – ‘Melt’ (Tjeerd Nijhof) en ‘Time for Outrage! (Marco Pütz). De totale uitvoering werd beoordeeld met 92,75 punten en ‘lof der jury’.

Het complete optreden is terug te zien op het Youtube-kanaal van Fanfare De Eendracht Den Ilp: youtube.com/@eendrachtdenilp.

De komende weken wordt er druk gerepeteerd voor het eigen kerstconcert in Den Ilp op zaterdag 17 december. Vanaf januari starten de repetities voor de deelname aan het Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap op zaterdag 6 april in Drachten.

Afbeelding