Warm geschenk uit Landsmeer; Ilper Quiltgroep maakt patchworkdekens voor oorlogsslachtoffers

Nieuws
Er liggen alweer dekens klaar.
Er liggen alweer dekens klaar. (Foto: Aangeleverd)

DEN ILP  - De Quiltgroep van De Vermaning maakt patchworkdekens voor door oorlog getroffenen in verschillende landen. De zes dames waaruit de groep bestaat komt wekelijks bij elkaar. De dekens zijn onder meer bestemd voor kinderen en volwassenen in Oekraïne.

Mensen in landen in oorlog krijgen een mooie deken van anderhalf bij twee meter, gemaakt van katoenen stof met een dikke vulling van fiberfill. Deze dekens waaronder je weg kunt kruipen, kunnen een begin zijn van een gevoel van geborgenheid en ze zijn lekker warm.

“Wij doen dit met heel veel plezier”, aldus een van de dames. “Het is niet moeilijk. Iedereen die wel eens met de naaimachine heeft gewerkt kan hierbij helpen. Wij zouden het leuk vinden als er nog dames zijn die dit ook willen gaan doen. Dat mag of kan ook thuis achter de naaimachine.”

Belangstellenden kunnen eens komen op een dinsdagmiddag van één tot vier uur in de Doopsgezinde kerk De Vermaning, Den Ilp 3, of contact opnemen met Ine Lucas, tel. 020-4821130. Er zijn diverse katoenen stoffen aanwezig, maar de groep kan altijd wel extra lappen stof gebruiken. 

“Dus als iemand nog wat heeft voor ons, zou dat fijn zijn. De dekens gaan vanaf De Vermaning eerst naar Naarden in opslag en worden dan per auto naar bijvoorbeeld Oekraïne gebracht. In 2023 hebben wij ruim tachtig volwassen- en kinderdekens mogen brengen. De ontvangers waren erg blij met zo’n mooi warm geschenk uit Landsmeer.”