Metro in seizoen vaker naar strand

Nieuws
Afbeelding
(Foto: CW (archief))

Metrolijn B, ook wel bekend als de Hoekse Lijn, gaat met ingang van de nieuwe RET-dienstregeling, die ingaat op 6 januari 2025, vaker halteren bij Hoek van Holland Strand.

Chrit Wilshaus

Dat blijkt uit het RET Vervoerplan 2025. De vervoerder stelt voor om tijdens het strandseizoen ritten die metrostation Steendijkpolder als eindpunt hebben tussen 11:00 en 19:00 uur te verlengen naar Hoek van Holland Strand. Door dit te doen, rijdt er dan elke tien minuten een metro naar het strand. Verder is de RET van plan om tijdens het strandseizoen metrolijn B tot 20:00 uur vier keer per uur niet te laten eindigen op station Steendijkpolder maar door te laten rijden naar Hoek van Holland Strand. En dat betekent dat de metro ’s avonds ieder kwartier naar het strand rijdt.

Verder blijkt uit het vervoerplan 2025 dat de BOB-bus (binnenkort) weer gaan rijden. Daarnaast wordt gewerkt aan de weekendmetro (langer laten doorrijden van de metro). Dat laatste zal pas mogelijk zijn als langs de lijn geluidwerende voorzieningen zijn aangebracht

In de concessie is vastgelegd dat vervoerbedrijven jaarlijks een vervoerplan opstellen. Dit is bedoeld om het vervoersaanbod binnen de kaders die de concessie stelt periodiek aan te passen. Het vervoerplan 2025 is het eerste reguliere plan na de coronaperiode. Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het uitermate lastig om voldoende personeel en (daarmee) materieel beschikbaar te krijgen om daarmee het afgesproken aanbod te rijden, aldus RET. De vervoerder kan momenteel dan ook niet uitsluiten dat er ook volgend jaar tussentijds sprake kan zijn van wijzigingen in de dienstregeling.