Meidenwerk steunt de Roparun op een kleurrijke manier

Nieuws
Met meer dan veertig verschillende kleuren was er genoeg keuze.
Met meer dan veertig verschillende kleuren was er genoeg keuze. (Foto: RH)

Meidenwerk, een onderdeel van de jongerenwerkorganisatie E25 uit Maassluis, heeft zich ingezet voor de Roparun. Tegen een kleine bijdrage konden mensen genieten van een nagellakbehandeling of een handmassage door de meiden van Meidenwerk. De opbrengst van deze actie zal via de Roparun terecht komen bij mensen met kanker; om hun leven met deze ziekte draaglijker te maken. Van de E25-organisatie zullen ook een aantal leden meedoen met de Franse route van de Roparun.

Rowan Hendriks

Afgelopen dinsdag hebben de meiden van Meidenwerk meerdere locaties bezocht om nagels te lakken. Op deze manier konden veel vrouwen van jong en oud genieten van een gezellige middag. Met meer dan veertig verschillende kleuren was er genoeg keuze voor de bewoners van Careyn De Vloot. In de middag werden er veel nagels gelakt. Ondanks dat de mannen van De Vloot geen gelakte nagels hadden, hebben zij wel een gulle donatie gedaan aan de organisatie en daarmee aan de Roparun. Maar nagels kleuren is niet het enige wat Meidenwerk voor het goede doel doet. Een tijdje terug heeft Meidenwerk namelijk in de Koningshof koekjes gebakken voor hetzelfde goede doel, de Roparun. Alle gebakken koekjes zijn verkocht en er is ongeveer 250 euro opgehaald.

Melissa vertelt dat de Roparun niet het enige goede doel is van deze acties: “Het leert meiden ook bijvoorbeeld om zelf geld te verdienen met hun skills en hoe ze zoiets kunnen opzetten.” Ook legt ze uit dat de meiden op deze manier leiding leren nemen en ook het maatschappelijke deel van deze actie meekrijgen. “We willen meegeven dat het ook gewoon heel leuk is om op zo’n manier samen te komen,” vertelt Melissa.

Dit was ook zeker te zien op deze creatieve dag. Jonge meisjes hadden hard geoefend om alle nagels perfect te lakken. Eerst werd gevraagd naar de kleurkeuze en nadat deze erop zat, kregen de nagels ook nog een nabehandeling. Ook waren er kleurrijke posters gemaakt van tevoren en deze hingen op de locaties om te bewonderen.

Meidenwerk

Naast de Roparun gaat een deel van de opbrengst ook naar verdere investeringen in Meidenwerk. Het Meidenwerk heeft een tijdje stil gelegen en is door Melissa en haar collega’s weer opgepakt. Naast gezelligheid voor jonge meiden is Meidenwerk er ook voor de zelfontwikkeling van deze meiden vertelt Melissa: “Elke dinsdagavond organiseren we activiteiten voor jonge meiden. De eerste dinsdagavond staat er vaak een thema centraal, bijvoorbeeld hoe om te gaan met groepsdruk of zelfverdediging. De tweede doen we iets creatiefs en de derde of laatste dinsdag doen we meestal iets fysieks, we gaan bijvoorbeeld ergens heen of houden een karaokeavond.” Melissa legt uit dat Meidenwerk vooral bedoeld is voor jongere meiden, waarbij er twee groepen zijn. De ene groep wat meer gericht op basisschoolleeftijd en de andere groep is meer gericht op middelbare schoolleeftijd. In de toekomst staat Meidenwerk open om ook activiteiten te organiseren voor oudere meiden.

Roparun

De Roparun is een run waarbij deelnemers in estafettevorm lopend of fietsend meer dan 500 kilometer afleggen. Dit jaar is de Roparun weer in het Pinksterweekend en wordt er weer drie dagen van zaterdag tot en met maandag non-stop gelopen of gefietst. Er is een Nederlandse route en een Franse route. De Nederlandse route loopt van oost- naar west-Nederland en de Franse route van Parijs naar Rotterdam, waar de deelnemers op de Coolsingel zullen finishen. Omdat jongerenwerk E25 ook een hele sportieve organisatie is zullen er meerdere leden meedoen aan deze estafetteloop.