Bequick biedt vluchtelingen tennisclinic aan

Nieuws
Een aantal bewoners van de Lady Anne hadden het afgelopen maandagmiddag goed naar hun zin bij de Maassluise tennisclub Bequick.
Een aantal bewoners van de Lady Anne hadden het afgelopen maandagmiddag goed naar hun zin bij de Maassluise tennisclub Bequick. (Foto: CW)

Een aantal bewoners van de Lady Anne heeft afgelopen maandagmiddag meegedaan met een tennisclinic bij Bequick. 

Chrit Wilshaus

Want op een boot vertoeven, is misschien wel leuk als het jacht in Saint-Tropez ligt - hoewel dat misschien ook gaat vervelen op den duur- maar als je vluchteling of asielzoeker bent en op een boot woont met veel anderen en weinig privacy, is het toch een heel ander verhaal. Dan wil je wel eens iets omhanden hebben. Ook om je zorgen even te vergeten. Daarom is vluchtelingencoördinator Peter den Boer blij met het voorstel van Cocky Berrevoets om bewoners van de Lady Anne een keertje de mogelijkheid te geven te tennissen bij Bequick. Alawi Baleid (rechterhand van Den Boer), tot voor kort nog bewoner van de Lady Anne, doet in de groepsapp een oproep. Daarop reageert een aantal mannen. Vervolgens wordt een datum geprikt en worden vrijwilligers geregeld om de aspirant-tennissers wegwijs te maken in het tennisspel. Voor zover dat overigens nodig is.

Kun je zien

De tennisclinic valt goed in de smaak bij de deelnemers. Sommigen hebben duidelijk aanleg. Een lid van de tennisclub die staat te kijken benadrukt: “Het belangrijkste is dat ze het leuk vinden.” Om vervolgens over een van de deelnemers op te merken: “Dat kun je wel aan hem zien want ondanks dat hij last heeft van kramp, speelt hij gewoon door!” En dat klopt want een van de mannen die eerder heeft moeten afhaken door kramp, heeft zich daardoor niet uit het veld laten slaan en tennist wat later gewoon weer verder. Wellicht dat dit initiatief nog een vervolg krijgt.