Fietspromo op Koningsdag naar Noordwijk

Sport
Afbeelding
(Foto: Fietspromo)

Al enige jaren is het gebruikelijk dat Fietspromo op Koningsdag een rit naar Noordwijk rijdt. 

De gedachte is om na de aubade op de Markt via Hoek van Holland over het duinpad naar het Oranje Hotel in Noordwijk te fietsen. Dit jaar waren de weersvoorspellingen voor Koningsdag uiterst onzeker voor het fietsen van dergelijke rit. Hoewel de temperatuur eindelijk wat zou stijgen was de regenverwachtingen desastreus voor het rijden van een dergelijke rit van ruim 105 km. Toch hadden zich een 22-tal Fietspromo’s zich gemeld voor dit evenement. 

Ondanks dat om 09.00 uur de regen nog van de daken kletterde, verzamelden deze 22 ‘die-hards’ zich ’s morgens op het Marelplein in Maassluis, om aan de opdracht te beginnen. Gelukkig was het bij start net droog en kon om 09.30 uur de tocht met de wind in de rug naar Noordwijk beginnen. De fietsers werden verdeeld over drie groepen, die ieder op hun eigen tempo naar het noorden reden. Hoewel het opspattende rijwater voor de nodige verfrissing zorgde, bereikten de Fietspromo’s, opgewarmd door de inspanning rond half twaalf het strand in Noordwijk. Bij Paviljoen van Roon wachtte daar de koffie met oranje tompouces. Ondanks deze delicatesse, kon een enkeling verleiding van de gebruikelijke appeltaart toch niet weerstaan. De terugreis was met de tegenwind nog wel een uitdaging, maar de aangewezen wegkapiteins leidden de groepen vlotjes weer veilig naar Maassluis, waar de Fietspromo’s zich ’s middags weer in het feestgedruis konden storten.

Lang om na te genieten is er niet want aanstaande zondag staat op de Elfdorpentocht al weer voor de deur. Deze tocht georganiseerd door TC Stompwijk start in Maasland bij Café ’t Wapen van Maeslant en kent drie afstanden te weten; 80, 125 of 160 km. Kortom de Fietspromo’s blijven komende week weer in beweging. Als je ook op de toerfiets ook in beweging wilt blijven en weten of Fietspromo ook iets voor jou is? Kom dan eens kijken op een van de clubavonden op de woensdagavond.

Iedere woensdagavond starten alle snelheidsgroepen om 19.00 uur vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef voor een trainingsritje van zo’n 1,5 uur. 

Kijk voor meer informatie op www.fietspromo.nl