Kinderen krijgen een muts cadeau van mensen die ze niet kennen

Algemeen
Evelien schenkt mutsen aan zieke kinderen.
Evelien schenkt mutsen aan zieke kinderen. (Foto: Rogier RighART)

Evelien van der Werff (58) gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie om alle kinderen die daar liggen een zachte muts te geven die hun, veelal kale, hoofd warm houdt deze winter. Deze muts wordt niet gegeven door Sinterklaas, maar door vreemden die een Gezonde Muts hebben gekocht.

Jaarlijks krijgen er zo’n zeshonderd kinderen de diagnose kanker. Evelien, die zelf twee keer borstkanker overleefde, wil deze kinderen onder andere aandacht en liefde geven met behulp van de verkoop van ‘De Gezonde Muts’. Elke keer als er een muts wordt verkocht, doneert zij een muts aan een kind met kanker.

Op deze manier wil Evelien iets doen voor ernstig zieke kinderen zoals de kleine, stoere, 5-jarige Joost die in haar leven kwam toen zij 40 jaar was en de eerste keer met kanker te maken kreeg. Ze troffen elkaar vaak bij de afdeling ‘bestralingen’ in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Joost had een tumor in z’n hoofd en zij in haar borst. Bij hem zag je dat en bij haar niet. 

Elke keer als ze doodstil in haar uppie in de ‘stralingsbunker’ lag dacht ze aan dat kleine mannetje die een ruimte verderop lag met zijn hoofd in een ‘Silence of the Lambs’ masker. Het brak haar hart. Joost is kort daarna overleden. 

Iets doen voor zieke kinderen

Nu de eerste honderd mutsen verkocht zijn vindt Evelien het tijd om kinderen zoals Joost met een Gezonde Muts te laten zien dat er aan hen gedacht wordt, in de hoop dit vervolgens maandelijks te kunnen herhalen.

Duurzaam gebreid

De Gezonde Muts wordt in Nederland gebreid met de zachtste, natuurlijke materialen en volledig met de hand in elkaar gezet. Daardoor helpt ze ook nog eens mee om het laatste restje van deze Nederlandse maakindustrie overeind te houden. Met Evelien gaat het nu goed en fantastisch dat ze op deze manier iets kan betekenen voor kinderen die te maken hebben met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Ook een muts kopen? Kijk op https://www.evelienvanderwerff.info/de-gezonde-muts 

Als Evelien een Gezonde Muts verkoopt, krijgt een ziek kind er ook eentje.