UPDATE

Sinterklaas intocht Medemblik 2023: dit moet je weten!

Algemeen
Kom jij ook weer Sinterklaas en Pieten binnenhalen?
Kom jij ook weer Sinterklaas en Pieten binnenhalen? (Foto: Robert Gieling)

MEDEMBLIK - Sinterklaas komt 18 november weer naar Nederland. Ook in Medemblik komt de feestelijk verlichte pakjesboot binnenstomen rond 17.00 uur. Het programma start vanaf 16.15 uur start met diverse optredens, onder meer de Danspieten. Kom allemaal kijken en neem je lampion of een ander lichtje mee.

Sinterklaas intocht Medemblik 2023

Nadat Sinterklaas is aangekomen met zijn Pieten maakt hij een ronde door de binnenstad. Bewoners langs de route worden gevraagd binnen- en/of buitenlampjes op te hangen of een windlicht met kaars voor het raam te zetten. Daarna gaat Sinterklaas weer naar kasteel Radboud. Zien we jou ook op de kade? Het wordt één groot feest!

Glutenvrije pieten

De glutenvrije pieten lopen deze optocht ook weer mee. Zij zijn herkenbaar aan het bord met het ‘glutenvrije’ symbool. Na binnenkomst van de boot zal één van deze pieten ter hoogte van restaurant Oost te vinden zijn en de andere loopt over de kade, zodat kinderen met een glutenallergie ook kunnen genieten van dit feest.

Route van de stoet

De optocht start op de Oosterhaven in Medemblik. Vervolgens gaat deze over de Nieuwstraat, via het Bagijnhof en de Ridderstraat en langs de Westerhaven. Hierna gaan we over de Kwikkelse Brug om daarna via de Pekelharinghaven naar kasteel Radboud te wandelen. Hier eindigt de optocht en start het feest in het kasteel.

Swingend feest op het kasteel

Het grote Sinterklaasfeest op Kasteel Radboud zal losbarsten tussen 19.00 en 20.00 uur. Kaartjes voor het feest voor kinderen van groep 1 tot en met groep 5 zijn á 3,50 euro verkrijgbaar vanaf 1 november bij het FunFestijn en Fourstars. Het feest is alleen toegankelijk voor kinderen, maar er is voor ouders de mogelijkheid om in de taveerne van het kasteel te wachten.

Hulp tijdens de intocht

De Sinterklaascommissie kan altijd extra handen gebruiken. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Mocht u interesse hebben in ondersteuning van deze dag als vrijwilliger of als ‘pepernoot-strooiende-vriend’ van Sinterklaas, dan kunt u mailen naar sinterklaas.medemblik100@gmail.com

Word vriend van Sinterklaas!

Deze geweldige dag wordt met veel liefde georganiseerd, maar kost ook heel veel geld. Daarom zullen op de kade en in Medemblik posters hangen met daarop een QR-code. Met deze code kunt u een vrijwillige en vrijblijvende bijdrage doen aan dit geweldige kinderfeest!