Lichtjesintocht Sinterklaas in Medemblik op 12 november

Algemeen
Kom jij ook weer Sinterklaas en Pieten binnenhalen?
Kom jij ook weer Sinterklaas en Pieten binnenhalen? (Foto: Robert Gieling)

Sinterklaas komt 12 november weer naar Nederland. Ook in Medemblik komt de feestelijk verlichte pakjesboot binnenstomen rond 17.00 uur. Het programma start vanaf 16.45 uur start met optredens van Melissa van Belleghem, de Danspieten én kinderen van de Medemblikker basisscholen. Kom allemaal kijken en neem je lampion of een ander lichtje mee.

Het wordt dit jaar spannend of het paard van Sinterklaas wel op tijd op de kade verschijnt. Kinderen gaan het meebeleven, zorg dat je op tijd de kade bent. Sinterklaas is woensdag 9 november te zien via een vlog op https://www.facebook.com/sinterklaasinmedemblik . Wie wil weten hoe dit verhaal verloopt, volgt alle vlogs op Facebook.

Als VIP mee met de intocht

Wie wil er nu niet een speciale behandeling tijdens de intocht van Sinterklaas? Ga naar de winkels in Medemblik en koop lekkere zakjes met pepernoten. Een hoefijzer gevonden in één van de zakjes? Dan krijg je een VIP behandeling met de intocht van Sinterklaas naar het kasteel. 

De zakjes van 1 euro per stuk zijn bij vele winkeliers te koop, te herkennen aan de gele actieposter.

Welkom Sinterklaas

Na de aankomst in de haven van Medemblik gaat de stoet met Sinterklaas op Ozosnel en de Pieten via de Oosterhaven, Nieuwstraat, Bagijnhof, Ridderstraat, Westerhaven, Kwikkelsebrug, Pekelharinghaven naar Kasteel Radboud. Historische voertuigen, een Pietenband, Citytours, Crescendo, drumband en majorettes maken de levendige lichtjesoptocht compleet. 

Bewoners langs de route worden gevraagd binnen- en/of buitenlampjes op te hangen of een windlicht met kaars voor het raam te zetten. Tijdens de wandeling zijn bovengenoemde straten afgesloten voor verkeer.

Sinterklaasfeest in kasteel Radboud

Het grote sinterklaasfeest in kasteel Radboud begint rond 19.00 uur en eindigt 19.45 uur. Een entreekaartje kost 2,50 euro voor het feest voor kinderen vanaf 5 jaar en zijn verkrijgbaar bij het FunFestijn, aan de Randweg, kasteel Radboud, aan het Oudevaartsgat en het Bakkerijmuseum, aan de Nieuwstraat.

Kleurplaten

Kinderen kunnen een leuke kleurplaat halen bij de deelnemende winkeliers (te herkennen aan het aanplakbiljet op de deur). De organisatie hoopt dat alle kinderen enthousiast meedoen met kleuren, zodat ze gebruikt worden voor een vlaggenlijn in het kasteel en Sinterklaas alle kleurplaten kan bewonderen!

Zien we jou ook op de kade? Het wordt één groot feest!