Sinterklaasintochten in gemeente Medemblik

Algemeen
Sinterklaas neemt vast veel cadeautjes mee voor de kindertjes in Westfriesland.
Sinterklaas neemt vast veel cadeautjes mee voor de kindertjes in Westfriesland. (Foto: twixx - Adobe Stock)

Sinterklaas komt met zijn pieten zaterdag 12 november aan in Nederland. In Medemblik komt de pakjesboot om 17.00 uur binnenvaren aan de Oosterhaven. Het programma start om 16.45 uur met diverse optredens en een grappig verhaal.
Neem allemaal een lampion of lichtje mee, zodat Sinterklaas iedereen goed kan zien op de kade.

Misschien dat iemand het al is opgemerkt via social media, maar Ozosnel is weg! Stalpiet en Paardenpiet kunnen hem nergens vinden. Ze zochten overal, maar hij is nergens te bekennen. Hoe gaat Sinterklaas dit jaar dan door de stad in Medemblik? Vóór de boot binnenvaart, proberen de Pieten samen met de kinderen op de kade een oplossing te verzinnen. Maar of dit goed komt? Kijk voor alle informatie rondom de intocht, leuke foto’s en filmpjes van de danspietjes op Facebook: Sinterklaas in Medemblik. Daar worden de drie maandagen na de intocht ook vlogs van de pieten geplaatst.

Pepernotenzakjes

Om Ozosnel te vinden, hebben de pieten zakjes met pepernoten door de stad verspreid. In sommige zakjes zit een hoefijzertje. Gevonden? Dan mag je mee als VIP tijdens de lichtjesintocht en krijg je toegang tot het sinterklaasfeest in kasteel Radboud. In de zakjes zitten ook waardebonnen of vrijkaartjes voor allerlei leuke activiteiten. Een zakje kost 1 euro en zijn te koop bij de winkels in Medemblik die een gele actieposter in hun etalage hebben hangen. 

Sinterklaasfeest

De rondrit van Sinterklaas eindigt bij het kasteel. Daar begint rond 19.00 uur het sinterklaasfeest. Dit duurt tot 19.45 uur. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom. Een kaartje kost 2,50 euro en is te krijgen bij Funfestijn, kasteel Radboud en het Bakkerijmuseum.

Speurtocht

Op de Facebookpagina staat een superleuke speurtocht. Deze is alleen te doen op woensdag 16, 23 en 30 november vanaf 13.00 uur en de hele dag op zaterdag 19 en 26 november. De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen de 4 tot 8 jaar. Of download zelf de speurtocht van Facebook en ga langs de winkeliers die meedoen, om superleuke, grappige en spannende opdrachtjes uit te voeren. 

Sint en Piet in Wognum

In het centrum in Wognum vindt 12 november van 17.00 tot 20.00 uur een lichtjesintocht plaats. Hoe Sinterklaas dit jaar precies in Wognum komt, is nog een verrassing, maar het belooft een mooie optocht te worden. Voor het mooist versierde huis is een leuke prijs te winnen, mede mogelijk gemaakt door ondernemers in Wognum. Stuur een foto naar sinterklaaswognum@hotmail.com. De route begint op de Nieuweweg en eindigt in de Raadhuisstraat. Tijdens de intocht wordt de jaarlijkse collecte (cash en via een QR-code) gehouden om ook volgend jaar weer een intocht te realiseren. 

Sint rijdt ook door Andijk

Alle kindertjes zijn 12 november welkom om vanaf 17.00 uur mee te lopen of staan langs de route die de sint en zijn pieten afleggen in Andijk. Na tien kilometer stapt Sinterklaas weer om 19.30 uur. De route staat op Facebook: Sinterklaas Andijk.

Zondag 13 november

Sinterklaas komt op zondag 13 november aan in Abbekerk/Lambertschaag van 12.00 tot 14.30 uur, maar ook naar de dorpskern in Midwoud/Oostwoud. De goedheiligman is daar van 13.00 tot 15.00 uur.

Rest van gemeente Medemblik

In Nibbixwoud brengt Sinterklaas zaterdag 19 november een bezoek aan Nibbixwoud. De lichtjesintocht begint om 17.00 uur bij de Brandweer. De route staat op Facebook: Sint en Piet Nibbixwoud.Versier en verlicht jij ook je huis? Af en toe wordt er een kleine peperNOODstop gemaakt. De sint komt om 18.00 uur aan bij de Dres. Daarna is het feest tot 19.00 uur.

Sinterklaas komt om 14.00 uur aan op Het Eiland in Wervershoof. Iedereen loopt vervolgens naar het Raadhuisplein voor het Sintfestival tot 17.00 uur. Kom jij ook? Kijk op Facebook: Sinterklaas Wervershoof voor het programma

De sint komt met de trein om 12.45 uur aan op het station in Opperdoes. Om 13.30 uur begint het feest in dorpshuis De Torenschouw.

Sta jij ook te wachten in de Tuinstraat in Benningbroek/Sijbekarspel? Sinterklaas komt daar aan om 11.45 uur. Loop je mee? Vanaf 14.00 uur vindt de kindermiddag in dorpshuis de Vang. Meer weten? Kijk op Facebook: Vrienden van SinterklaasBenningbroek/Sijbekarspel.

Ook in Twisk komt de sint aan met de trein. Het zou leuk zijn als jullie hem daar allemaal opwachten om 12.00 uur. Het programma duurt tot 15.00 uur. Kijk op Facebook: Sinterklaas Intocht Twisk voor meer informatie.

Ga jij ook nog een schoentje zetten?