Skouwerkloppie voor Rens Opbroek en Tonny Badoux

Algemeen
Historicus Peter Swart gaf een lezing in De Vang.
Historicus Peter Swart gaf een lezing in De Vang. (Foto: Corrie Bos)

Leden van de historische vereniging Sijbekarspel-Benningbroek kwamen vrijdag 25 november bij elkaar in dorpshuis De Vang voor de jaarlijkse bijeenkomst. Het bestuur van ‘Lijnen door de tijd’ had Peter Swart uitgenodigd om een lezing te houden over de opstand van 1572 in 15 archiefstukken. 

Corrie Bos uit Avenhorn genoot van de lezing en het samenzijn: “Na de pauze werd het zestiende Skouwerkloppie uitgereikt aan Rens Opbroek en Tonny Badoux. Zij zijn vanuit Den Haag in Benningbroek neergestreken en verrichten hier heel veel vrijwilligerswerk. Rens voor de kerk, de verbinder met het vierkant voor de protestantse gemeente en Tonny is de drijvende kracht achter de dorpswinkel. Bestuurslid Annie Vlaar memoreerde veel over dit actieve echtpaar, die nog geen lid waren van de historische vereniging.”


Annie Vlaar overhandigde een bos bloemen en het Skouwerkloppie aan Tonny Badoux en Rens Opbroek - Foto: Corrie Bos

Daarna was het tijd voor de gezamenlijke broodmaaltijd De eerste kroniek werd overhandigd aan Jannie Zijp-Bontekoning, vanwege haar familieverhaal in hetzelfde drukwerk, door waarnemend voorzitter Jelte Oosterkamp. Wel bijzonder was een goed gevulde zaal, terwijl Nederland voetbalde en het 1-1 werd.


Jelte Oosterkamp gaf Jannie Zijp-Bontekoning de eerste kroniek in handen - Foto: Corrie Bos